Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Νεκρός από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια κυνηγιού ο Γ.Κοτσάνος

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Λαμίας, έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοτσάνος, 54 ετών, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια κυνηγιού στην Ανατολική Φθιώτιδα, από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν από νωρίς το πρωί με την παρέα του, 8 άτομα, στο Άνυδρο Στυλίδας, όπου είχαν στήσει καρτέρι για να κυνηγήσουν αγριόχοιρους. Κάποια στιγμή, άρχισαν όλοι μαζί να πυροβολούν και λίγα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Κοτσάνος βρέθηκε από την παρέα του νεκρός, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα. Οι κυνηγοί ενημέρωσαν την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργεί το τμήμα ασφάλειας Λαμίας.
lamiastar
Ίδιο σχεδόν κυνηγετικό ατύχημα είχε συμβεί μόλις πριν μερικές μέρες στην Κυρτώνη (Κολάκα) του Δήμου Λοκρών όπου ένας άλλος άνθρωπος έχασε άδικα τη ζωή του.
Ίσως ήρθε η ώρα η πολιτεία να αλλάξει το σχετικό με το κυνήγι νόμο, να γίνουν πιο αυστηρές οι διατάξεις του. Ίσως θα έπρεπε μάλιστα να προβλέπεται οι κυνηγοί να περνούν από κάποιο ειδικό σχολείο για το χειρισμό των όπλων, για τη νομικές διατάξεις, και για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που επιβάλλεται να λαμβάνουν.
Πόσους ανθρώπινες ζωές πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη; Τα όπλα δεν είναι ρακέτες.  
Οι καταγγελίες τόσο για αντιδεοντολογικές, όσο και για παράνομες πολλές φορές, συμπεριφορές από κυνηγούς είναι πλείστες κάθε χρόνο. Δυστυχώς πολλές φορές συνοδεύονται και από αθώα θύματα.
Θύματα τις περισσότερες φορές αγρότες και κυνηγοί...
Δ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου