Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αντιπεριφερειάρχης ο Ντίνος Τσαμαδιάς;

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις και ανάλογες εκατέρωθεν  προσφορές  λέγεται  ότι τα βρήκαν στα συμπεθεριάσματα «Γιαννόπουλος και Σταϊκουραίοι» για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και εκπομπές φιλικών στο  οικ. περιβάλλον του  α. υπουργού μέσων, που καθ΄ ομολογίαν τους, δίκην…. κοριού «υπέκλεψαν»  συνομιλίες  καφενείου μας διαμηνύουν πως αυτά που ξέραμε ότι  δηλαδή Θανάσης Γιαννόπουλος  και οικογένεια Σταϊκούρα ήταν στα… μαχαίρια ανήκουν στο παρελθόν!

Στα πλαίσια μιας τέτοιας συμφωνίας λένε προβλέπεται και ο  πιθανός διορισμός  ως χωρικού αντιπεριφερειάρχη του θείου του α. υπουργού του κ. Ντίνου Τσαμαδιά.
  
Έτσι φαίνεται ο κ. Γιαννόπουλος πήρε το… ροζ φύλλο για να τύχει της στήριξης του γνωστού  περιβάλλοντος αλλά ταυτόχρονα να ασκηθούν  κεντρικά πολιτικές πιέσεις ώστε να αποτραπεί  πιθανή κάθοδος του κ. Περγαντά ως  κοινού υποψηφίου Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Πέρα όμως από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι φανερό ότι το περιβάλλον Σταϊκούρα έχει πάρει μηνύματα και αντιληφθεί ότι μάλλον ξεθωριάζει σύντομα, η πολιτική του κυριαρχία και αναζητεί νέα ερείσματα όπως στο  εκλογικό «πελατολόγιο» του κ.Γιαννόπουλου.

Σε περίπτωση δε εκλογής του πρώην υφυπουργού Υγείας  ως περιφερειάρχη Στερεάς, τότε εκτιμάται  ότι διαμορφώνεται ένας ακόμη «ημέτερος» μηχανισμός πολιτικών εξυπηρετήσεων ειδικά στη Φθιώτιδα.

Τώρα εάν  ο κ. Γιαννόπουλος θα εξασφαλίσει την στήριξη της Ν.Δ. αυτό έχει  πολλές παραμέτρους και δεν φαίνεται  εκ  πρώτης όψεως εύκολο γιατί αφενός μεν υπάρχουν οι  δικομματικές συμφωνίες Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και αφετέρου προκύπτει εσχάτως, η πιθανή υποψηφιότητα Στάμου, του νεοδημοκράτη πρώην Νομάρχη Βοιωτίας που αρκετά γαλάζια στελέχη, ακόμη και βουλευτές από Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Φθιώτιδα την καλοβλέπουν ως αντιστάθμισμα στην υποψηφιότητα Περγαντά.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο τώρα γίνεται βολιδοσκόπηση και στον  αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά χολωμένο από τον κ. Περγαντά, για έμμεση έστω εμπλοκή του στις περιφερειακές εκλογές υπέρ του κ.Γιαννόπουλου αλλά και  στους περισσότερους περιφερειακούς ή υποψήφιους  συμβούλους του κ.Χειμάρα που κατά τεκμήριο  είναι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ενώ φημολογείται  και συνάντηση, με την διαμεσολάβηση  Σταϊκούρα, των κ. Γιαννόπουλου – Χειμάρα.

Στην άλλη πλευρά αναμένεται η στάση του σημερινού αιρετού περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά που έχει δηλώσει ότι ως το τέλος της χρονιάς θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις , αν  δηλαδή θα είναι εκ νέου υποψήφιος ή  θα αποχωρήσει από την κούρσα του προσεχούς Μαϊου.

Ο κ. Περγαντάς έχει  δεδομένη την εύνοια του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και επιδιώκεται να προταθεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης όχι  μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και την Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο πανελλαδικής συμφωνίας των δυο κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με  έγκυρες πηγές είναι για την κεντρική Ελλάδα, να επανεκλέγει γαλάζιος περιφερειάρχης στην Θεσσαλία και  πράσινος στην Στερεά, δηλαδή οι κ. Αγοραστός και Περγαντάς αντίστοιχα.

Σε αντιστάθμισμα δε να δοθούν αξιώματα ευθύνης όπως αντιπεριφερειαρχών, σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία και της Ν.Δ. στην Στερεά.

Tην τελευταία  λέξη  αναμένεται να πουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος που  μέχρι στιγμής διάγουν βίον ανθόσπαρτον και οι σχέσεις τους είναι σχέσεις… μέλιτος!

Η συζήτηση  επεκτείνεται και στην στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και  άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που σχεδιάζουν αν θα βρουν τον κοινό τόπο (δεν περιλαμβάνεται το ΚΚΕ σε αυτό το σενάριο), να εκπροσωπηθούν με κοινούς υποψηφίους κυρίως στις περιφέρειες.

Ένα είναι  δεδομένο ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να  υποστηριχτούν υποψήφιοι που κατείχαν κυβερνητικά αξιώματα στο παρελθόν και στη Φθιώτιδα αναφέρουν την περίπτωση της κας Μπατζελή το όνομα της οποίας ακούστηκε πριν λίγους μήνες.

Όμως στο τραπέζι της συζήτησης θα ανοίξει και το κεφάλαιο δημοτικές εκλογές.

Εδώ πέρα από τους μεγάλους Δήμους όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα κλπ στους άλλους Δήμους θα υπάρξουν χαλαρές στηρίξεις σε ανεξάρτητες υποψηφιότητες.

Για παράδειγμα για τον Δήμο Λαμιέων δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ισχυρή και ικανή για αντιπαράθεση με τον σημερινό  δήμαρχο από πράσινο υποψήφιο  και  το ΠΑΣΟΚ επιζητεί να περισώσει ότι  ακόμη του απέμεινε, με  παρουσία στην περιφέρεια στο πρόσωπο του κ. Περγαντά υπό νεοδημοκρατική…. κηδεμονία!

Βέβαια πολιτικά το πιο πιθανό είναι  να μην υπάρξουν δημόσιες στηρίξεις υποψήφιων από  κόμματα και κυρίως τα δυο  κόμματα της συγκυβέρνησης, γιατί κάτι τέτοιο  θα σημαίνει καταδίκη των υποψήφιων τους από ένα αγανακτισμένο εκλογικό σώμα που θα βρει την ευκαιρία στις περιφερειακές  και τις δημοτικές εκλογές να στείλει ισχυρό μήνυμα οργής στην συγκυβέρνηση.

Έτσι οι… γαλαζοπράσινοι υποψήφιοι θα δηλώσουν ανεξάρτητοι και θα υψώσουν λευκές σημαίες και αντιμνημονιακές κορώνες  μπας και τσιμπήσει κανένας θυμωμένος  ψηφοφόρος, αλλά την επόμενη των εκλογών θα επιστρέψουν στα κομματικά στρατόπεδα, άλλοι  ως τροπαιοφόροι στρατηλάτες κι άλλοι  ως ηττημένοι μισθοφόροι.

Και ο λαός;

Τον έχουν ακόμη στο τσεπάκι τους οι «άγιες» οικογένειες;

lamiafm1

12 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΒΟΛΕΨΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ.ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΣ ΘΕΙΕΣ ΞΑΔΕΛΦΟΥΣ....ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΩΤΣΟ.ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΤΣΑΜΑΔΙΑ ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ.ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΕΛΟΣ.ΜΟΝΟ ΛΟΚΡΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΚΡΟΣ ΧΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ... Ο ΤΣΑΜΑΔΙΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΚΡΟΣ; ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΛΟΚΡΟ....ΣΤΑΪΚΟ....

      Διαγραφή
  3. ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΙΟΙ.ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΙ.ΑΠΑΙΧΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΑ??? Ε, ΤΟΤΕ ΒΟΛΕΨΟΥ... ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ????

      Διαγραφή
  4. ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ.. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ.. ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..

      Διαγραφή
  5. ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΙΠΙΝΙ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ; ...ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ...

      Διαγραφή
  6. Ενδιαφέρεσαι να είσαι υποψήφιος/α αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ; Διακρίνω πολύ βαθιά πικρία.. Ο Σταϊκούρας σε ενοχλεί άλλα όλο στο γραφείο του μπαινοβγαίνεις.. Βέβαια αν σε "βόλευε" σε καμιά θέση "αντί" θα ήταν θεός σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΕΟΣ......... ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΑΡΘΡΑ ΓΛΟΙΩΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ???? ΟΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bravo giannopoule mono esu gia perifereiarxhs!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου