Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Συμεών Κεδίκογλου – Ι. Μανιάτη με θέμα το αιολικό πάρκο στη Σκύρο

Συνάντηση είχε ο Συμεών Κεδίκογλου την Τρίτη 22 Οκτωβρίου με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη, καθώς, λόγω της προγραμματισμένης του επίσκεψης στη Θράκη, δεν θα είναι στη συνάντηση του Υπουργού με τους φορείς στη Σκύρο για το θέμα του αιολικού πάρκου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Ο κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε τον Υπουργό για τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας του νησιού και είπε με έμφαση ότι ενδεχόμενη επένδυση θα πρέπει να εξεταστεί υπό το πρίσμα του απόλυτου σεβασμού στο περιβάλλον, σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα του νησιού και με ισχυρά ανταλλάγματα σε χρηματοδότηση και ενέργεια προς τους κατοίκους του νησιού.


Ο Υπουργός από την πλευρά του σημείωσε ότι, με βάση τη νέα τεχνολογία, για το ίδιο ποσό ενέργειας απαιτείται ο μισός αριθμός ανεμογεννητριών, πράγμα που με τη σειρά του περιορίζει τον απαιτούμενο χώρος εγκατάστασης. 

Δήλωσε ακόμα ότι θα ακούσει τους φορείς του νησιού την Παρασκευή με προσοχή και θα λάβει υπόψη τις τοπικές ενστάσεις πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου