Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα Βουλευτού Φθιώτιδας κας Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η μεγάλη ιστορική εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αναμφισβήτητα το σύμβολο της ηρωικής αντίστασης του ελληνικού έθνους απέναντι στις δυνάμεις του ναζιστικού και φασιστικού άξονα. 

Ως αιχμή δόρατος, υπενθυμίζει σε ολόκληρο τον κόσμο τους αγώνες Ελλήνων και συμμάχων για την απελευθέρωση της χώρας μας. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιορτάζοντας αυτή τη μέρα με κάθε επισημότητα υμνούμε την ανδρεία, τη γενναιότητα και το σθένος των Ελλήνων, που έγραψαν με το αίμα τους στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου και στα οχυρά της αντίστασης, λαμπρές σελίδες δόξας στη νεώτερη ιστορία της Πατρίδας μας.

Το ‘ΟΧΙ’ του ελληνικού λαού στο ιταμό τελεσίγραφο του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι έγινε το σύνθημα της αντίστασης απέναντι στα τεράστια πολεμικά μέσα των εισβολέων. 

Αισθανόμενοι όλοι μας υπερήφανοι για τις θυσίες των μαχητών της ελευθερίας και δέος μπροστά στους αγώνες τους, αποδίδουμε σε αυτούς τον ελάχιστο φόρο τιμής. 

Το Έπος του ΄40 αποδεικνύει για μία ακόμα φορά σε όλους μας, πως η ελληνική ψυχή όταν ενεργεί με γνώμονα την εθνική ενότητα και ομοψυχία, μπορεί και επιτυγχάνει άθλους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου