Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανησυχεί o Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς στη Φθιώτιδα

Για 2 άγνωστες εκθέσεις, οι οποίες ουσιαστικά έρχονταν να προαναγγείλουν τα σεισμικά φαινόμενα, που θα ακολουθούσαν στη Φθιώτιδα, κάνει λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης.
 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο καθηγητής: "η ακολουθία αυτή δεν ήταν και δεν είναι φυσιολογική. Από τις 13 Ιουνίου υπήρχαν καταγραφές ΒΑΝ, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο εξωτερικό και φωτογράφιζαν τη σεισμική δραστηριότητα της 7ης Αυγούστου, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των σεισμολόγων. Αναγκαστήκαμε τότε να πούμε ότι η ακολουθία παραμένει ανώμαλη, για να ακολουθήσει νέα ανακοίνωση στις 13 Αυγούστου, στην οποία λέγαμε ότι θα ακολουθήσουν τα σημερινά γεγονότα”.
 
Ο κύριος Τσελέντης υποστηρίζει ότι το φαινόμενο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς δεν είναι φυσιολογικό ένας κύριος σεισμός 5,3 Ρίχτερ να δίνει 5 τόσο δυνατούς μετασεισμούς.  
 
Όπως συμπληρώνει: “Πρέπει να σταματήσουμε να κατευνάζουμε διαρκώς τις ανησυχίες, επειδή δεν έχει καταρτίσει δέσμη μέτρων προς εφαρμογή η πολιτεία. Έχει παραδώσει απροστάτευτα τα δημόσια κτίρια και έχει επικεντρωθεί σε lifestyle σποτάκια για την αντιμετώπιση των σεισμικών φαινομένων. Είναι παρακινδυνευμένο και επικίνδυνο να καθησυχάζουμε τον κόσμο”.
 
Επισημαίνει, μάλιστα, ότι δεν είναι κίνηση πανικού το να προειδοποιήσουμε τους πολίτες. Αν το σπίτι τους εμφανίζει ρωγμές, να λάβουν τα μέτρα τους. 
 
Δηλώνει επίσης: “Δεν έχουμε ενδείξεις ότι το φαινόμενο έχει κλείσει και ότι η ακολουθία είναι φυσιολογική. Είναι ένα παρακλάδι του ρήγματος της Αταλάντης, το οποίο προκαλεί αυτά τα φαινόμενα. Καλό είναι, σε κάθε περίπτωση, να αποφεύγουμε τα σπίτια, που έχουν υποστεί ζημιά μετά από έλεγχο των μηχανικών του ΟΑΣΠ, και να περιμένουμε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν εγκατασταθούμε και πάλι σε αυτά”.
 

1 σχόλιο:

  1. ΦΗΜΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 6 ΡΙΧΤΕΡ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου