Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη ΛΑΡΚΟ, Κυριακή 15/9, 12.00 το μεσημέρι, στη Λάρυμνα.


Εργαζόμενοι της Φθιώτιδας
  
Η ολοκληρωτική παράδοση της ΛΑΡΚΟ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας νικελίου στη Ευρώπη με δικά της μεταλλεία, στις καταστροφικές επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου μας αφορά όλους, επειδή έχει στρατηγικό χαρακτήρα για την χώρα μας. Πέρα από την ανεργία τη φτώχεια και το μαρασμό που θα φέρει τοπικά, χάνεται για το λαό ένα μεγάλο στήριγμα φιλολαϊκής ανάπτυξης, όταν ο λαός με την πάλη του επιβάλει αυτόν τον δρόμο.
   
Η πορεία της απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ μέχρι το λουκέτο ή το πούλημα είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος της καπιταλιστικής παραγωγής. Οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται, ανοίγουν ή κλείνουν, ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά την αστική τάξη. Κριτήριό της πάντα η ανάπτυξη της κερδοφορίας και η διασφάλιση της εξουσίας της.  

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι ηγεσίες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν βαριές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα. Καθένας με το ρόλο του δούλεψε και δουλεύει για τη ντόπια και ξένη αστική τάξη.
   
Εμείς, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που πληττόμαστε από την κυρίαρχη πολιτική, ένα δρόμο έχουμε. Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να αντιπαλέψουμε  τόσο το σχέδιο της Ε.Ε, όσο και της κυβέρνησης που συγκλίνουν στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων, της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της εξορυκτικής και αμυντικής βιομηχανίας, με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.      

Για να ανακόψουμε τον καταστροφικό δρόμο της διάλυσης της ΛΑΡΚΟ και για να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες, που διαθέτει, για την ικανοποίηση κοινωνικών λαϊκών αναγκών, χρειάζεται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, σε  ρήξη με τα μονοπώλια, διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ε.Ε.
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ! ΟΧΙ στις απολύσεις!
  • Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας!

Γραμματεία Φθ/δας του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου