Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Την Κυριακή στις 12 μ. στη Λάρυμνα
 
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την επιτυχία της συγκέντρωσης

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΛΑΡΚΟ και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο κ.Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για τη ΛΑΡΚΟ, την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην παραλία Λάρυμνας (απέναντι από την πύλη της ΛΑΡΚΟ).

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την επιτυχία της συγκέντρωσης που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - τρόικας για τη ΛΑΡΚΟ. Το συλλαλητήριο θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι, στην παραλία Λάρυμνας, απέναντι από την πύλη της ΛΑΡΚΟ. Ο σκοπός των συνδικάτων να πλημμυρίσει η πλατεία της Λάρυμνας με διαδηλωτές μεταφράζεται ήδη σε άτυπη άμιλλα για το ποιοι θα εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη συμμετοχή.

Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ να γίνει υπόθεση όλου του λαού και όχι μόνο των εργαζομένων της. Να γίνει γνωστό στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, τι δυνατότητες στερούν απ' το λαό όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στο αύριο. Σε αυτή τη διαδικασία, ξεχωριστός είναι ο ρόλος των συνδικάτων. Ηδη, τα Διοικητικά Συμβούλια συνεδριάζουν και παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο και απευθύνονται πλατιά στον εργατόκοσμο, με περιοδείες, συσκέψεις και συζητήσεις.

Για τη μετακίνηση προς το χώρο της συγκέντρωσης, τα λεωφορεία της Αττικής θα ξεκινήσουν την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα λεωφορεία της Λαμίας θα αναχωρήσουν στις 9.30 π.μ. από την πλατεία Πάρκου, της Λιβαδειάς στις 10.30 π.μ., από το πάρκο της Λιβαδειάς (Ζάππειο), της Χαλκίδας στις 10 π.μ. από το Λιμάνι Χαλκίδας.

Η Σωματειακή Επιτροπή Φαρμάκου στην Ηλιούπολη καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας. Οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μπορούν να απευθυνθούν στα Συνδικάτα ή τα Σωματεία του κλάδου τους.

Στη Λάρυμνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνουν το χώρο για την υποδοχή των διαδηλωτών στολίζοντας την πλατεία με σημαίες, πανό, συνθήματα. Στήνεται εξέδρα για τις ομιλίες από την οποία επίσης θα παρουσιαστεί και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα, εντείνονται οι περιοδείες και οι συζητήσεις στα γύρω χωριά. Με ντουντούκες και ανακοινώσεις, σε κάθε πλατεία, ανοίγει η συζήτηση και απευθύνεται το κάλεσμα για πλατιά συμμετοχή.
 
Σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα εξέδωσε η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ:
 
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη ΛΑΡΚΟ, Κυριακή 15/9, 12.00 το μεσημέρι, στη Λάρυμνα 

Εργαζόμενοι της επιχείρησης, κάτοικοι των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, 

Η παράδοση της παγκόσμια μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας νικελίου στο μεγάλο κεφάλαιο μάς αφορά όλους, επειδή έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Πέρα από την ανεργία τη φτώχεια και το μαρασμό που θα φέρει τοπικά, χάνεται για το λαό ένα μεγάλο στήριγμα ανάπτυξης, σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. 

Η πορεία της απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ μέχρι το λουκέτο ή το πούλημα είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος της καπιταλιστικής παραγωγής. Οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται, ανοίγουν ή κλείνουν, ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά την αστική τάξη. Κριτήριό της πάντα η ανάπτυξη της κερδοφορίας και η διασφάλιση της εξουσίας της. 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι ηγεσίες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν βαριές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα. Καθένας με το ρόλο του δούλεψε και δουλεύει για τη ντόπια και ξένη αστική τάξη. 

Εμείς, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που πληττόμαστε από την κυρίαρχη πολιτική, ένα δρόμο έχουμε. Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να αντιπαλέψουμε τόσο το σχέδιο της τρόικας, όσο και της κυβέρνησης που συγκλίνουν στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων, της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της εξορυκτικής και αμυντικής βιομηχανίας, με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. 

Για να ανακόψουμε τον καταστροφικός δρόμος της διάλυσης της ΛΑΡΚΟ και για να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες, που διαθέτει, για την ικανοποίηση κοινωνικών λαϊκών αναγκών, χρειάζεται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την Ε.Ε., κοινωνικοποίηση του πλούτου, με δικά μας εξουσία. 

Εμπρός όλοι μαζί να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε: 
Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας! 
ΟΧΙ στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ! 
ΟΧΙ στις απολύσεις! 


ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ 9.30 πμ. 

Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ

2 σχόλια:

  1. Λεωφορεία από Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα;

    Φαίνεται ότι...

    ...ή το ΚΚΕ στηρίζει τις "προεκλογικές" συγκεντρώσεις του Λιο-Λιο...

    ...ή το Λιο-Λιο οικειοποιείται τους αγώνες του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων...

    Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως και οι δυο πλευρές δηλώνουν πως διοργανώνουν τη συγκέντρωση...

    Τι συμβαίνει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχεις μπερδευτεί λιγάκι!
      Το κάλεσμα του Δήμου ήταν για την Τετάρτη 11/9, το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι για την Κυριακή 15/9 - ως συνήθως μόνο του!
      Η "αγάπη" σου για τον Λιόλιο σε τύφλωσε!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου