Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΡΥΜΝΑ: Μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ

Μαζικό και δυναμικό το συλαλλητήριο που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην Παραλία Λάρυμνας, απέναντι από την πύλη της ΛΑΡΚΟ, απαιτώντας:  

«Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας - ΟΧΙ στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ - ΟΧΙ στις απολύσεις».



Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, απηύθηνε κάλεσμα στην εργατική τάξη να κάνει δική της υπόθεση την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ.

Ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ανέλυσε, τι είναι η ΛΑΡΚΟ, τις πραγματικές της δυνατότητες και γιατί πρέπει η εργατική τάξη να πολεμήσει για να κρατήσει την ΛΑΡΚΟ περιουσία της.

Την συγκέντρωση άνοιξε ο Χρήστος Οικονόμου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κατα την μεγάλη απεργία του 1977, μετέφερε την εικόνα και την πείρα της απεργίας, όταν κόντρα σε θεούς και δαίμονες οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έχοντας την στήριξη ολόκληρης της εργατικής τάξης, έδωσαν την μάχη ενάντια στον τότε εργοδότη Μποδοσάκη.

Το συλλαλητήριο, έκλεισε με συναυλία του Θωμά Μπακαλάκου, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στην μεγάλη απεργία του 1977 και του Γιώργου Υδραίου.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος. Σε δήλωσή του από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ΛΑΡΚΟ, ο κ.Κουτσούμπας σημείωσε: 
«Δηλώνουμε “παρόν” όπως πάντα στον αγώνα ζωής για τη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ είναι επιχείρηση που έχει γνωρίσει και τα δύο μοντέλα διαχείρισης στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος: Και ως ιδιωτικό μονοπώλιο -θα θυμάστε όλοι τους Μποδοσάκηδες που την εγκαταλείψανε για να πάνε αλλού να αναπτύξουν την κερδοφορία τους- και στη συνέχεια ως κρατικό μονοπώλιο, με την ίδια αδιέξοδη πολιτική που την οδήγησε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Σήμερα, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, η κυβέρνηση, δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ουσιαστικά προτείνουν ξανά αυτόν τον ίδιο φαύλο κύκλο, τα ίδια μοντέλα: Είτε ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είτε συρρίκνωση της ΛΑΡΚΟ με απολύσεις, με μειωμένα μεροκάματα, με μειωμένους μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με τον εργάτη γονατισμένο. Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση γύρω από αυτά τα ζητήματα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να απορρίψουν αυτές τις λογικές, να μην δεχτούν δηλαδή κανένα από αυτά τα μοντέλα που προτείνει η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Να συμπαραταχθούν με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, με το ταξικό κίνημα, σαν μια γροθιά, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να οδηγηθούμε στη Λαϊκή Εξουσία. Εκεί, όπου και ο εργάτης στη ΛΑΡΚΟ και οι εργάτες της χώρας μας θα είναι νοικοκύρηδες στον τόπο τους, αφέντες στον πλούτο που παράγουν, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, για να μπορέσει να γίνει ο ενιαίος φορέας του ορυκτού πλούτου, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία σε όφελος της λαϊκής ευημερίας, σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
Οι δυνατότητες που έχει και σήμερα η ΛΑΡΚΟ, οι δυνατότητες που υπάρχουν για κρατικό φορέα ανοξείδωτου χάλυβα -για παράδειγμα- με κορμό τη ΛΑΡΚΟ, δεν μπορούν να υλοποιηθούν ακριβώς γιατί αντιστρατεύονται τις πολιτικές της ΕΕ, την ένταξή μας δηλαδή στην ΕΕ, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που βέβαια οδηγεί σε ανταγωνισμούς μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων.
Άρα η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η πρόταση του ΚΚΕ, με αυτή θα πρέπει να συμπορευθούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, σε όλες τις επιχειρήσεις της ΛΑΡΚΟ, σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους».

Νωρίτερα μια μαζική και δυναμική πορεία σχηματίστηκε απο την είσοδο της Λάρυμνας, απο τους διαδηλωτές που κατευθύνονταν πρός το σημείο της συγκέντρωσης. Εξάλλου, το στίγμα της επιτυχίας της συγκέντρωσης, έδωσε και η αναχώρηση των λεωφορείων της Αττικής, απο την πλατεία Καραϊσκάκη.


Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Εργαζόμενοι - εργαζόμενες,

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα (κανέναν δεν πρέπει να ξεγελούν οι δήθεν διαφωνίες με την τρόικα, αυτές αφορούν τους τρόπους και το χρόνο εκτέλεσης του εγκλήματος) υλοποιούν και ολοκληρώνουν αυτό που από χρόνια έχουν σχεδιάσει, μεθόδευαν και σταδιακά υλοποιούσαν.

Τη δραστική συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ, αλλά και της πολεμικής βιομηχανίας που έχει απομείνει.

Την απόλυση εργαζομένων ακόμα και χωρίς αποζημίωση.

Το ξεπούλημά τους και την ολόπλευρη αξιοποίησή τους από τα μονοπώλια ή και το οριστικό τους κλείσιμο προς όφελος των πολυεθνικών.

Η ΛΑΡΚΟ και το προϊόν που παράγει είναι στρατηγικής σημασίας. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας μετάλλου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Την κλείνουν όχι γιατί μειώθηκε η σημασία της, όχι γιατί οι παραγωγικές της δυνατότητες και λειτουργίες δεν είναι αναγκαίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Η συρρίκνωσή της, το κλείσιμό της ή και το ξεπούλημά της εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές, μόνο τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.

Υπεράνω όλων το καπιταλιστικό κέρδος. Το επιχείρημα ότι την πληρώνει και αυτήν, και τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ κ.ά. ο ελληνικός λαός είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Τα όποια προβλήματα διοικητικά, λειτουργικά κ.ά. δεν ήταν και δεν είναι προϊόν ανικανότητας, αλλά συνειδητής δράσης των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των δυνάμεών τους στα σωματεία, στην ΠΟΕΜ, στη ΓΣΕΕ. Οι ευθύνες όλων τους είναι εγκληματικές.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει τρισεκατομμύρια για εισαγωγές σε προϊόντα που η ΛΑΡΚΟ και οι άλλες βιομηχανίες παράγουν και θα μπορούσαν, με έναν προγραμματισμό με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, να παράγουν. Αυτοί που τα λένε αυτά (κυβέρνηση και τρόικα) και τα επικαλούνται καθημερινά ταΐζουν με δισεκατομμύρια κρατικό χρήμα τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους.

Όσοι υπόσχονται ύπαρξη και φιλολαϊκή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ κλπ., χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξίσου με την κυβέρνηση και την τρόικα πολιτικοί απατεώνες.

Έχουμε χρέος και μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα σε βάρος του δικαιώματος που έχει ο λαός μας να λειτουργεί και να αξιοποιεί αυτές τις επιχειρήσεις σε όφελός του και για την κάλυψη των αναγκών του.

Όλοι για έναν και ένας για όλους».



ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

«Φουντώνουν σήμερα οι μνήμες θέλοντας και μη από την απεργία του 1977. Έναν τιτάνιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ τότε, που μέσα από τον μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των 110 ημερών έδειξαν και δείχνουν ακόμη τη δύναμη της τάξης μας.

Τέτοιοι αγώνες όπως αυτός των Χαλυβουργών πρόσφατα είναι που δίνουν σάρκα και οστά στο σύνθημά μας. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά. Οι μνήμες στη γύρω περιοχή και τα συμπεράσματα τεράστια.

Η ΛΑΡΚΟ χθες η ΛΑΡΚΟ σήμερα.
 
Άλλωστε στα περισσότερα σπίτια πατέρας, γιος, εγγονός έχουν όλοι τους έχουν περάσει από το εργοστάσιο ή από τα μεταλλεία. 
 
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι απλά ένα κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου. Αποτελεί 
βασικό κρίκο στην αλυσίδα της τοπικής οικονομίας 

Το κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, οι απολύσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων θα επιταχύνει βίαια τον οικονομικό μαρασμό των γύρω χωριών. 

Η εταιρία είτε επί ημερών Μποδοσάκη είτε αργότερα μετά την κρατικοποίησή της παρήγαγε κέρδη που ποτέ δεν καρπώθηκαν οι εργαζόμενοι. 

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ όπως και οι προηγούμενες ποτέ δεν ιεράρχησαν ως προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών του ελληνικού λαού σε ανοξείδωτο χάλυβα (πολεμική βιομηχανία, οικιακές συσκευές κλπ) για να αξιοποιήσουν σε αυτή την κατεύθυνση την ΛΑΡΚΟ. 

Αντίθετα είτε όταν την κρατικοποίησαν είτε με τις μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση, ενδιαφέρονταν μόνο για την εξασφάλιση επιχειρηματικών μονοπωλιακών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους. 

Αυτό το έργο το ξαναζούμε σήμερα επικαλυμμένο με διάφορα σενάρια και μια παραφιλολογία προτάσεων, αντιπροτάσεων μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και της τρόικας: Ιδιωτικοποίηση, κλείσιμο, χωρισμός σε καλή και κακή ΛΑΡΚΟ, καλύτερη διαχείριση, εξυγίανση κλπ 

Κανένα μα κανένα σενάριο δεν έχει τίποτα που να μας επιτρέπει να είμαστε χαρούμενοι.
 
Σε όποια τους επιλογή οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικότερα.

Γιατί το λέμε αυτό; Σήμερα έχουμε μεγαλύτερη πείρα αλλά παρακολουθώντας συνολικότερα τις εξελίξεις στον κλάδο του μετάλλου βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα. 

Εν μέσω της βαθιάς και παρατεταμένης παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης η κυβέρνηση στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ επιδιώκει με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια να φορτώσει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Αυτό, γιατί πολύ απλά, δεν γίνεται να σωθούν και τα μονοπώλια και ο λαός , είναι αδύνατον κι επειδή τα κόμματα που μας κυβερνάνε ή όσα επιδιώκουν να μας κυβερνήσουν με στόχο μια "καλύτερη διαχείριση" είναι ταγμένα να υπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλίων, καμιά τους απόφαση δεν γίνεται να βελτιώσει τη θέση την δική μας. 

Για τα μονοπώλια (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι ) ισοπεδώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης, μετατρέποντας μας σε σκλάβους του 21ου αιώνα. 
Για τα μονοπώλια για να τους δίνουν ζεστό χρήμα μας εξοντώνουν φορολογικά. 
Για τα μονοπώλια μας εμπλέκουν κάθε τόσο σε πολεμικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς λαών, ενώ ο κίνδυνος για πιο άμεση εμπλοκή μας σε πόλεμο μεγαλώνει καθημερινά. 
Για τα μονοπώλια παίρνονται αποφάσεις για τα λουκέτα στην αμυντική βιομηχανία για να εξαρτηθεί επιχειρησιακά η άμυνα της χώρας περισσότερο και να εξασφαλιστούν τεράστια συμβόλαια για ομίλους εγχώριους και μη του κλάδου. 
Για τα μονοπώλια της ναυπηγικής βιομηχανίας βάζουν λουκέτο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συρρικνώνουν την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. 

Είναι σίγουρο ότι αυτήν την ώρα που μιλάμε κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας ή όμιλος ακονίζει μαχαίρια γλυκοκοιτάζοντας την ΛΑΡΚΟ και κάνει σχέδια. 

Οι κυβερνήσεις, η τρόικα, η ΕΕ στην προσπάθεια τους έχουν πολύτιμους συμμάχους. 

Είναι οι πλειοψηφίες σε ΕΚ, στη ΠΟΕΜ, στη ΓΣΕΕ όπου έχοντας ταχθεί στην λογική της ανταγωνιστικότητας, διαπαιδαγωγούν εργαζόμενους να ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με αυτά του εργοδότη τους και στη λογική του λιγότερου κακού να υπομένουν δηλαδή καρτερικά τα βασανιστήρια οι εργαζόμενοι και να στέλνονται ως πρόβατα στη σφαγή. 

Αρνούνται κάθε συντονισμό του κλάδου, ακόμη και μεταξύ εργαζομένων στα εργοστάσια ίδιου παραγωγικού αντικειμένου όπως ναυπηγεία Ελευσίνας και ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ΕΑΣ - ΕΛΒΟ όπου η πλειοψηφία είναι οι ίδιες παρατάξεις παντού. 

Αν βάλουν κάποια κινητοποίηση, την βάζουν ανά επιχείρηση, την υπονομεύουν και τα αιτήματά τους είναι στην ουσία αιτήματα του εργοδότη. 

Βάζουν τον εργατόκοσμο με λίγα λόγια να παλεύει κάτω από ξένες σημαίες. Τις σημαίες όχι της τάξης μας, αλλά της αστικής τάξης, να παλεύει κάτω από τις σημαίες των μονοπωλίων. 

Αυτές οι δυνάμεις στο εργατικό κίνημα είναι επικίνδυνες, πρέπει να απομονωθούν από κάθε τίμιο εργάτη. 

Ζούμε έναν πόλεμο καθημερινά. Έναν ταξικό πόλεμο. Οι εργάτες δεν έχουν καμιά δουλειά κανένα συμφέρον να πολεμάνε με το στρατόπεδο των εκμεταλλευτών. 

Πρέπει να έρθουν εδώ, να πολεμήσουν για την τάξη τους για την οικογένειά τους για το λαό, να ενωθούν με το ταξικό κίνημα. 

Να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. 

Εδώ πολεμάμε κάτω από τις δικές μας σημαίες, κάτω από τις σημαίες της τάξης μας. 

Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας στον κλάδο του μετάλλου με βάση τα ενιαία συμφέροντά μας με

βάση τα συμφέροντα του λαού. 

Στα πλαίσια της πανελλαδικής συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Μετάλλου να γιγαντώσουμε την αλληλεγγύη σε όποιον μεταλλεργάτη δέχεται επίθεση. Σήμερα είμαστε στη ΛΑΡΚΟ και καλούμε σε συντονισμό δράσης άμεσα κόντρα στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης σε συντονισμό δράσης με τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ – ΕΛΒΟ.

Κανείς μόνος του.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Μοιάζουν ανίκητοι, άλλα δεν είναι. 

Μοιάζουν ανίκητοι γιατί έχουν την ΕΕ, κατασταλτικούς μηχανισμούς, έχουν οργανώσεις, παρακρατικούς μηχανισμούς, όπως η Χρυσή Αυγή για να τρομοκρατούν, έχουν τα ΜΜΕ. 

Όμως εμείς έχουμε την παραγωγή όλου του πλούτου στα χέρια μας. Εμείς με το μυαλό μας και με τον ιδρώτα μας κινούμε την οικονομία. 

Δεν έχουμε όμως την αναγκαία οργάνωση. Όρος απαράβατος η ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική βάση. Να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα, σε ταξικό προσανατολισμό. Οργάνωση σε κάθε γειτονιά σε κάθε εργοστάσιο σε κάθε χωριό. 

Όταν αυτό γίνει πράξη τότε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει ..

Να μεταφέρουμε παντού την ουσία του συνθήματος μας:

Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις. 

Όρος απαράβατος για την ανατροπή λοιπόν η ανασύνταξη του κινήματος. 

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να γίνει ο πνεύμονας όλης της βιομηχανίας του Μετάλλου. Πυλώνας της οικονομίας της χώρας. 

Με την εργατική τάξη και τον λαό στην εξουσία, με τον δρόμο ανάπτυξης και τον σχεδιασμό της οικονομίας με βάση τις τεράστιες δυνατότητες που μας δίνει ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας αλλά και τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες, η ΛΑΡΚΟ μπορεί να στηρίξει αυτοτελώς ανεβάζοντας την παραγωγή και εξασφαλίζοντας συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, τους κλάδους α) της αμυντικής βιομηχανίας β) της ναυπηγοβιομηχανίας γ) των κατασκευών, των οικοσυσκευών και πολλούς άλλους. 

Έχουμε τον ορυκτό πλούτο, έχουμε τις υποδομές, έχουμε υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, σπουδαίο, επιστημονικό προσωπικό (κόντρα στη λογική της ψωροκώσταινας). Η χώρα μας έχει τεράστιες ανάγκες. 

Εκεί βρίσκεται η λύση σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των κομμάτων που τα υπηρετούν. 

Τέρμα πια στις αυταπάτες. 'Η με τα μονοπώλια, ή με τους εργάτες.

Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν. 

Οργάνωση και συντονισμός, τώρα σε όλο το μέταλλο, το αμέσως επόμενο διάστημα με αιχμή τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ, στα ΕΑΣ, και την ΕΛΒΟ.

Να γίνει η σωτηρία του κλάδου υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, του αυταπασχολούμενου, της πόλης και του χωριού, του φτωχού αγρότη, του νέου και της νέας, της λαϊκής οικογένειας. 

Να γίνει η μεγάλη μας σημερινή κινητοποίηση σταθμός κλιμάκωσης της ταξικής πάλης, της αντεπίθεσης μας κόντρα στις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων ΕΕ και ΔΝΤ. 

Δεν προετοιμαζόμαστε απλά για μια μάχη, αλλά για έναν διαρκή πόλεμο. 
Είμαστε αποφασισμένοι να το φτάσουμε ως το τέρμα, ως την οριστική ανατροπή, ως την τελική νίκη. 

Καλή συνέχεια. Καλή αντάμωση στην επόμενη μάχη

1 σχόλιο:

  1. Λόγια Λόγια Λόγια. Και πολλά λόγια.Αντε παλι αλλα τόσα λόγια...

    Φέρανε κόσμο από αλλού για να ξυπνήσουν τα δικά μας τα στουρνάρια μπας και πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους.

    Τα συνδικαλιστικά όργανα είναι ξεπουλημένα και αντί να τους πιάσουν και να Τους πετάξουν στην θάλασσα οι εργάτες κάθονται και ελπίζουν σε κάτι καλύτερο... ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.ΑΦΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΑΞΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου