Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο η Μακρή-Θεοδώρου για τη λειτουργία των δομών Ειδικής Αγωγής στη Στερεά Ελλάδα.

      Η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Κώστα Λολίτσα, τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων Ευάγγελο Ζαχαράκη, τον Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογών Καινοτόμων Προγραμμάτων Κώστα Βαλιάντζα και τον Διευθυντή του γραφείου του υπουργού κο Άγγελο Λάσκαρη για τη λειτουργία των δομών Ειδικής Αγωγής στη Στερεά Ελλάδα.



      Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το μεγάλο ποσοστό των κενών που υπάρχουν στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, η οποία μαζί με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτέλεσαν την εξαίρεση συμμετοχής στο ΕΣΠΑ. Η κα Μακρή αναφερόμενη στο μείζον αυτό πρόβλημα, συζήτησε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να καλυφθεί αυτό το κενό, δεδομένου ότι η λειτουργία της Ειδικής Αγωγής για πολλά χρόνια είχε στηριχθεί σε μη μόνιμο προσωπικό.

        Οι υπηρεσιακοί παράγοντες τη διαβεβαίωσαν για την προτεραιότητα του υπουργείου να προστατέψει την Ειδική Αγωγή και την ταυτόχρονη προσπάθεια κάλυψης όλων των κενών το αργότερο ως την 1η Οκτώβρη. Ειδικότερα αναφερόμενοι στο προσωπικό της Ειδικής Αγωγής, ομολόγησαν ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν επιτέλους οι ανάγκες με μόνιμους εκπαιδευτικούς μέσα από την κινητικότητα, αφού με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα να καταλάβουν οι υπεράριθμοι τις κενές οργανικές θέσεις στα σχολεία. Όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, αποφασίστηκε η στελέχωση να πραγματοποιηθεί μέσω των θέσεων του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.


      Μετά το πέρας της σύσκεψης, η κα Μακρή τόνισε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των αρμόδιων φορέων υλοποίησης αυτών των αποφάσεων προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατό γρηγορότερη λύση στο πρόβλημα. Συμπληρώνοντας δήλωσε ότι, παράλληλα, άμεση προτεραιότητα αποτελεί η λειτουργία όλων των δομών της Ειδικής Αγωγής με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα πρόσβασης του συνόλου του ευαίσθητου αυτού μαθητικού πληθυσμού στις σχολικές δομές της ειδικής αγωγής και της ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου