Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσες νύχτες μαχαιριών ακόμη;

Το πολιτικό σύστημα οφείλει να αντιδράσει αποφασιστικά

Από το «εγέρθητω» της πρώτης μετά τις εκλογές συνάντησης του Μιχαλολιάκου με τους δημοσιογράφους μέχρι τη σφαγή του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη έχει κυλήσει πολύ αίμα στο μύλο της Χρυσής Αυγής. Οι ευθύνες είναι πολλές και διαχέονται από το πολιτικό σύστημα μέχρι την ελληνική κοινωνία.

Η Βουλή ασχολήθηκε πρώτη φορά με τη Χ.Α. πριν από ένα χρόνο, όταν η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε με θέματα τις επιθέσεις βουλευτών της εναντίον μεταναστών και μικροπωλητών σε διάφορα σημεία της χώρας αλλά και εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου εντός του περιβόλου της Βουλής.

Ως μέλος της Επιτροπής, τόνισα τότε: «Τα περιστατικά βίας όπου πρωταγωνιστεί η Χ.Α. δείχνουν ότι πρόκειται για τάγματα εφόδου που πέρασαν τον Ρουβίκωνα. Δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά στην ελληνική πραγματικότητα, με πρωταγωνιστή τη Χ.Α., εντάσσονται στην ιδεολογία της και στην τρομοκρατική πρακτική της. Δεν μπορεί αυτό να αποτελεί κανονικότητα και μέσα στη Βουλή και έξω στην κοινωνία.

Είναι χρέος της πολιτείας, όχι μόνο να αντιμετωπίσει άμεσα τις σκηνές βίας, αλλά και να εξαλείψει τα αίτια που εκμεταλλεύεται για να ασκεί τη βία της. Πρέπει να ρίξουμε άπλετο φως στις γκρίζες ζώνες αλλά και να μην κλείνουμε τα μάτια μας σε όσα παρέχουν τη δυνατότητα στη Χ.Α. να μπαίνει στα σπίτια, στα σχολεία και σε χώρους δουλειάς.

Πρέπει να οδηγήσουμε τη Χ.Α. σε πολιτική, ιδεολογική και πολιτιστική ασφυξία. Μόνον έτσι θα την απαξιώνουμε κάθε μέρα στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».

Η Επιτροπή έκανε ένα βήμα καταδικάζοντας ομόφωνα την πρακτική της Χ.Α., ενώ την ίδια στιγμή πρότεινε στον Πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί (έγινε την επομένη) η αντικοινοβουλευτική και παράνομη συμπεριφορά των βουλευτών της, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που, βέβαια, δεν έγινε ποτέ. Και, όπως φαίνεται, θα γίνει με καθυστέρηση ενός χρόνου και, δυστυχώς, μετά το μαχαίρωμα του Παύλου.

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι η Επιτροπή απέρριψε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να κατονομάσει τη βία της Χ.Α. όπως είναι, δηλαδή ρατσιστική και φασιστική. Και, δυστυχώς, ορισμένα μέσα ενημέρωσης -ευτυχώς ελάχιστα- διέστρεψαν την πραγματικότητα και έφθασαν μέχρι του σημείου να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο «ενημερώνοντας» το κοινό ότι η Αριστερά ψήφισε λευκό για την καταδίκη της Χ.Α.

Η κυβέρνηση, αντί να προσεγγίσει το πρόβλημα και να αντιμετωπίσει τη Χ.Α. ως εγκληματική συμμορία, όπως τα αλλεπάλληλα επεισόδια αποδείκνυαν, προτίμησε την απαράδεκτη για το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας έτσι την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή την αυριανή κυβέρνηση, με τα τάγματα εφόδου.

Στη μεταδικτατορική πολιτική ιστορία της χώρας μας η ακροδεξιά είχε κατά περιόδους κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αλλά δεν είχε συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο σημερινός πρωθυπουργός κανακεύοντας την ακροδεξιά δημιούργησε έδαφος για την ενίσχυση της Χ.Α. και, όπως γράφει ο Παντελής Μπουκάλας στην «Καθημερινή της Κυριακής» (22/9/2013), «με την προσφορά κυβερνητικών θέσεων σε στελέχη του ΛΑΟΣ οδήγησε στη χαλάρωση των κριτηρίων, στην ύπνωση του δημοκρατικού ενστίκτου και στην εξοικείωση με το αδιανόητο». Και το χειρότερο όλων είναι ότι αυτό το αδιανόητο βρήκε ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία.

Η δολοφονία του Παύλου πρέπει να γίνει το έναυσμα για αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στη Χ.Α. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να αντιδράσει αποφασιστικά πριν το φαινόμενο πάρει διαστάσεις κατάλυσης της δημοκρατίας μας. Και αυτό που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη σε αυτή την εγρήγορση είναι ότι η Χ.Α. προϋπήρχε της κρίσης.

Η μνημονιακή διαχείριση της οικονομικής κρίσης με τη φτωχοποίηση που έφερε στην κοινωνία, αλλά και η διαφθορά και η αδιαφάνεια που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή τα τελευταία χρόνια είναι αυτά που έδωσαν το έρεισμα στη Χ.Α. για να φουσκώσει.

Οφείλουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την εξάπλωση του ναζισμού. Η άρνηση του πρωθυπουργού στη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών δεν αποτελεί μόνο μια πολιτική υστεροβουλία, αδιανόητη για ένα κορυφαίο για τον τόπο ζήτημα, αλλά και δημιουργεί ερωτήματα για την αληθινή πολιτική βούλησή του για το ξερίζωμα του φαινομένου.

Αλήθεια, μέχρι πότε η δημοκρατία μας θα χρειάζεται το αίμα των παιδιών μας για να ξεπερνά τις κρίσεις της;

10 σχόλια:

  1. Το άλλο φασιστικό άκρο.... το κόκκινο!!! «Πρέπει να οδηγήσουμε τη Χ.Α. σε πολιτική, ιδεολογική και πολιτιστική ασφυξία». Τι "δημοκρατικά" λόγια... Υπάρχει πιο φασιστική νοοτροπία από αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να θυμόμαστε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν:

    Ο γιος βουλευτή του Συριζα , ο Γ Βούτσης, συμμετείχε ενεργά σε ακροαριστερή τρομοκρατική ομάδα, με έφεση στις ληστείες τραπεζών. Συνελήφθη, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από τη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

    Καταζητούμενος για τρομοκρατία, γιος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο φοιτητές 22 και 23 ετών που σπουδάζουν στην Αθήνα και κατά την ΕΛ.ΑΣ, ενέχονται ως απλοί συνεργοί στη ληστεία στο Βελβεντό και ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, καταζητούνται από την αστυνομία, μετά τις έρευνες σε δύο σπίτια στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία, ο ένας είναι ο Φοίβος Χαρίσης – Πούλος του Γεωργίου, ετών 23 και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του είναι ο συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Χαρίσης, ο οποίος πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μητέρα του Ουρανία Πούλου, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές σε δήμο της Ανατολικής Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτροπή σε βία

    - Ιφικράτης Αμυράς «Να κάνουμε αντάρτικο πόλεων»! Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιφικράτης Αμυράς, σε τηλεοπτική εκπομπή του (στην οποία έχει φιλοξενήσει και τον Αλ. Τσίπρα), καλεί σε αντάρτικο πόλεων, με αυτοοργάνωση των πολιτών σε ομάδες που θα κάνουν σαμποτάζ και ένοπλο αγώνα.

    - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης: «όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια πρέπει να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

    - Πάνος Σκουρλέτης (Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ): Αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια, όπως αυτά που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας!

    - Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος (Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ): «απαιτείται βία στο δρόμο προς το σοσιαλισμό»

    - Ο αναρχικός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος στην Βουλή: «Ραντεβού στα γουναράδικα»

    - Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καραγιάννης στο Facebook: «Ο Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι….και μη ξεχνάτε… αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία…»


    (Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουκουλοφόροι, Δεκεμβριανά, αναρχικός χώρος

    Η Εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» εξέδωσε το 2009 ημερολόγιο αφιερωμένο στα Δεκεμβριανά και τους κουκουλοφόρους. Στην ιστοσελίδα της «Αυγής», την ίδια περίοδο, είχαν δημοσιευθεί και τα αντικάλαντα του 2008. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: ”Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις, θα σε κάψω μια βραδιά, κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά

    - Επίσης, στον αναρχικό χώρο έχει δηλώσει ότι αυτοπροσδιορίζεται ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δίκη της 17 Νοέμβρη

    - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συνήγορος υπεράσπισης Γιάννη Σερίφη (αθωώθηκε)

    -Βένιος Αγγελόπουλος: Ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασμένου με ισόβια κάθειρξη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στην κατάθεσή του επιχείρησε να αποσυνδέσει τον Γιωτόπουλο από το ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε στο εδώλιο να κάθεται ο ίδιος καθώς ο «Γιωτόπουλος είναι άλλος ένας εγώ». Δήλωσε επίσης πως: «Πριν από εννέα χρόνια είχα πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέκου Γιωτόπουλου στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Αυτό μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και το αίσθημά μου περί δικαιοσύνης. Δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή.»

    -Δημήτρης Στρατούλης: Κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν για χρόνια «συνήθης ύποπτος» και στόχος των διωκτικών αρχών.

    -Νίκος Μανιός: Ήταν και αυτός μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, τον οποίο χαρακτήρισε «ιδεολόγο εργάτη επαναστάτη» και μίλησε για κατασκευασμένες κατηγορίες.

    -Χριστόφορος Παπαδόπουλος Ήταν στους μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη) αλλά η κατάθεσή του διεκόπη πριν καν αρχίσει, με τον ίδιο να λέει ότι ήρθε να υπερασπιστεί την παραβίαση του κράτους δικαίου, και τον εισαγγελέα να τον ρωτά αν το κόμμα του τον είχε στείλει ως εκπρόσωπό του.

    -Παναγιώτης Λάμπρου Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου είπε ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτική κάλυψη σε τρομοκράτες, κουκουλοφόρους

    - Βελβεντό, Πάνος Σκουρλέτης (για το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας) «η αλληλεγγύη των σωμάτων ασφάλειας μεταξύ τους είναι επίσης γνωστή» και συνεπώς «οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι και να κρατάμε μικρό καλάθι».

    - Marfin. Σκουρλέτης: «Ίσως από υπηρεσίες της ασφάλειας οι δολοφόνοι της Marfin»

    - Ιερισσός (Σκουριές) Πολιτική κάλυψη από ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

    - Βίλα Αμαλίας, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Χολιγουντιανής έμπνευσης, σχέδια της ΕΛΑΣ. Το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκρίσεις της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της με την χούντα

    «Η Χούντα το έκανε καλύτερα».
    Ζωή Κωνσταντοπούλου Ιούλιος 2013

    «Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε κοινοβουλευτική χούντα. Απ΄εδώ και πέρα το λόγο έχει ο λαός».
    Στάθης Παναγούλης Ιούλιος 2013

    «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί βάρβαρες αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και παράνομες μεθόδους κοινοβουλευτικής χούντας».
    Δημήτρης Στρατούλης Ιανουάριος 2013

    «Επιβάλλετε στη χώρα αδίστακτη μνημονιακή χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα και καταθέτετε στη βουλή ένα νομοσχέδιο τέρας και σφαγείο».
    Παναγιώτης Λαφαζάνης Νοέμβριος 2012

    «Διακυβέρνηση της χώρας με τις χουντικής έμπνευσης, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επί παντός επιστητού».
    Νίκος Βούτσης Δεκέμβριος 2012

    «Το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».
    Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιος 2013

    «Ως ένα κράτος έκτακτης ανάγκης που σέβεται τον εαυτό του έτσι και η τρικομματική χούντα έκανε επέμβαση στην δημόσια τηλεόραση…»
    «Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ή εμείς ή αυτοί. Όλοι στο ραδιομέγαρο, χούντα είναι θα την ρίξουμε!!!»
    Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ιούνιος 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΟΙ ΚΗΡΥΧΤΕΙΚΕ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ ΧΑ?ΟΧΙ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΟΧΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.?ΔΕΙΧΝΕΤΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ.ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΜΟ ΚΟΜΑ?ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝΠΟΛΩΣΗ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να αντιδράσει αποφασιστικά; Όχι κύριε.. Η Δικαιοσύνη, ναι, οφείλει να αντιδράσει αν συντρέχουν πραγματικά ποινικοί λόγοι. Όχι ιδεολογικοί. Η Δικαιοσύνη. Μόνη της. Χωρίς πολιτικές εντολές παρεμβάσεις, και χωρίς προσπάθειες για κατασκευή ενόχων.
    Και ποιο πολιτικό σύστημα; Αυτό της Μεταπολίτευσης; Το Αθώο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΞΗΡΩΝ ΤΗΣ 17ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΟΡΕΥΑΝ ΣΕ ΑΓΩΝΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΣΥΝΗΣ...... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!! ...ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου