Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΜΙΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘ/ΑΣ,  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΚΟ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΥΛΛΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ
 
 
Ξεσηκωθείτε, καταδικάστε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία!

  

Ο πόλεμος μαίνεται στη Συρία δυο χρόνια τώρα με την υποδαύλιση και την αρωγή των «αντικαθεστωτικών» από τις ίδιες δυνάμεις που αιματοκύλησαν τη Β. Αφρική, τη Μ. Ανατολή, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία παλιότερα.  Κάθε φορά έβρισκαν κάποιο πρόσχημα για να εξαπολύσουν επίθεση. Τώρα επικαλούνται «τα χημικά όπλα του Άσαντ».
  
Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι η αιτία των δραματικών εξελίξεων στη Συρία, βρίσκεται στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στον αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς. Εντάσσεται στο γνωστό "Σχέδιο Νέα Μέση Ανατολή". Στο έγκλημα αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η Τουρκία, το Ισραήλ, τα Μοναρχικά Καθεστώτα του Κόλπου. Όλοι αναζητούν μερίδιο από την πίτα.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  έχει λάβει τις αποφάσεις της και περιμένει το σήμα. Η συμμετοχή της χώρας και σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και στους προηγούμενους, γίνεται προκειμένου το ελληνικό κεφάλαιο να διεκδικήσει κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας. Αυτό εννοεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, όταν κάνουν λόγο για «αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας».
Η αλήθεια είναι ότι η αστική τάξη της Ελλάδας αντιμετωπίζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία ως πραγματική ευκαιρία, για να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή. Το μαρτυρούν τα δημοσιεύματα του αστικού τύπου. Είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει με κάθε θυσία στην προώθηση των ευρω-ατλαντικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων για το νέο μοίρασμα και την αναδιάταξη στον έλεγχο αγορών και οικονομικών εδαφών της Ανατολικής Μεσογείου.
Σ’ αυτή την πορεία δεν χωράνε μισόλογα, διγλωσσία, τακτική ίσων αποστάσεων, όπως κάνει  ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια υιοθετεί την προπαγάνδα των αστών και από την άλλη είναι υπέρ της «πολιτικής λύσης», που την περιμένει από την ιμπεριαλιστική Ε.Ε. και τον αφερέγγυο πλέον ΟΗΕ. Για δε τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις δε βγάζει άχνα.    
Ο κίνδυνος να πνιγεί στο αίμα ο λαός δεν περιορίζεται στη Συρία, αλλά αγκαλιάζει όλους τους λαούς της περιοχής. Και φυσικά τον ελληνικό. Η κλιμάκωση της επέμβασης ανοίγει αντικειμενικά το δρόμο του γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, μέσα από ένα ντόμινο αποσταθεροποίησης κρατών και συνόρων.
Τώρα θα πρέπει να σημάνει συναγερμός, λαϊκός ξεσηκωμός για να μην υπάρξει κανενός είδους άμεση ή έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Καμιά συστράτευση γύρω απ' τους αιματοβαμμένους στόχους της αστικής τάξης. Τώρα, θα πρέπει να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που τη στηρίζουν, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Συνδικάτα, σύλλογοι, απλοί άνθρωποι να πάρουν θέση. Να μην τους καθησυχάσει το διάγγελμα Ομπάμα, που αποτελεί εκστρατεία διασφάλισης συναίνεσης στην εξαπόλυση στρατιωτικής επίθεσης κατά της Συρίας στην οποία έχει αποδυθεί η αμερικανική ηγεσία, εντός και εκτός ΗΠΑ.  
Καλούμε το φθιωτικό λαό να απαιτήσει: Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στη Συρία. Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 5/9, 7.30ΜΜ, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΛΑΜΙΑ            4/9/2013

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο για την κίνηση. Ας ελπίσουμε ότι θα έιναι η πρώτη φορά που θα σταματήσει αλλη μια στρατιωτική επέμβαση των Αμερικάνων. Θα είναι παγκόσμια επιτυχια αν μπορεσουμε και σταματησουμε τον ιμπεριαλισμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου