Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΥΠΗΡΞΕ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΗ

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

Νίκος Αγγελής
evia in

Ολόκληρο το παρασκήνιο της αντιπαράθεσης του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, αναλύθηκε στην εκπομπή έχουμε και λέμε στον Εύριπο fm 90 την Παρασκευή το πρωί ενώ αποκαλύφθηκαν σημαντικές πτυχές όπως το ότι το δελτίο τύπου που έφθασε στα μέσα ενημέρωσης υπέστη ορισμένες διορθώσεις επί το ηπιότερον πριν αποσταλεί (ήταν πολύ σκληρότερος απέναντι στον Περγαντά ο Αντιπεριφερειάρχης) ενώ σχεδιαζόταν να γίνει σύσκεψη των περιφερειακών συμβούλων της Εύβοιας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, η οποία ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από τηλεφωνήματα του Περιφερειάρχη σε κάθε έναν προσωπικά όπου τους ζητούσε να μην πάνε στη συνάντηση
 
Το ποτήρι στις σχέσεις Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειάρχη ξεχείλισε την Περασμένη εβδομάδα όταν ο Θανάσης Μπουραντάς πήγε στη Λαμία σε προγραμματισμένη σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής και ο Περιφερειάρχης εκμεταλλευόμενος την απουσία του από την Εύβοια, διοργάνωσε επίσκεψη στην Χαλκίδα για να συζητήσει με τους καταληψίες του διοικητηρίου….
 
Πριν από μια εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί μια ακόμα σύσκεψη παρουσία και του Θανάση του Μπουραντά, στην οποία ο Σταμάτης ο Καπελέρης δεν είχε πάει , παρά προτίμησε να περιμένει σε ουζερί της παραλίας και να τηλεφωνεί ανά τακτά διαστήματα στον Περγαντά για να τον ρωτήσει εάν τελείωσε η σύσκεψη…. 
 
Προφανώς ήθελε να είναι ζεστά τα ψάρια που τάιζε τον περιφερειάρχη, ως ο μόνιμος μάστερ σεφ Νομαρχών και περιφερειαρχών τα τελευταία χρόνια….
 
Στην επίμαχη δεύτερη συνάντηση έγινε ο διάλογος με τους συνδικαλιστές του Εργατικού κέντρου για τους οποίους εκτιμούμε ότι ο ρόλος τους με τον τρόπο που χειρίζονται την κατάσταση είναι μάλλον διαλυτικός, παρά το ότι πολλοί από αυτούς οφείλουν την συνδικαλιστική τους ύπαρξη στον Θανάση Μπουραντά...
 
Αφού λοιπόν εκεί φέρεται ότι ειπώθηκαν εκφράσεις από τον Περιφερειάρχη του τύπου «δεν με ενδιαφέρει τι γράφει η επιστολή Μπουραντά για τους ανέργους», «τώρα είμαι εγώ εδώ, θα είμαι και αύριο ενώ αυτός (ο Μπουραντάς) δεν θα είναι» , εν συνεχεία γράφτηκε στην ευβοϊκή γνώμη το ρεπορτάζ με την άκομψη διαπίστωση ότι «Ο Περγαντάς τελείωσε τον Μπουραντά» διότι ως γνωστόν από το σύνταγμα και τους νόμους αυτής της πολιτείας που πρώτα οι δημοσιογράφοι οφείλουν να γνωρίζουν, ένα αιρετό τον «τελειώνει μόνο η λαϊκή ετυμηγορία και κανένας άλλος!!!!
 
Τα παραπάνω ανάγκασαν το Θανάση Μπουραντά να τηλεφωνήσει στον Περιφερειάρχη και να του πει….
 
«Τι είναι αυτά που γράφονται Κλέαρχε;;;; Εσύ συμφωνείς;;;»
 
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Περιφερειάρχης αρνήθηκε ότι είχε πει τις επίμαχες φράσεις και απάντησε «Θανάση εγώ δεν είπα τέτοια πράγματα…
 
Τα έγραψαν οι εφημερίδες όπως ήθελαν»
 
Δυστυχώς – εάν όντως έτσι έγιναν τα πράγματα- αποκαλύπτεται η πολιτική θρασυδειλία του Περιφερειάρχη αλλά και το πολιτικό του ποιόν αφού φαίνεται ότι όταν είχε ανάγκη τον Μπουραντά στεκόταν προσοχή και σήμερα που βλέπει ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον στην Περιφέρεια (Ο Περγαντάς) συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο στον συνεργάτη του…

Οι ημέρες περνούσαν και ο Περιφερειάρχης δεν προχωρούσε σε διάψευση με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης να φθάσει στο σημείο να εκδώσει το δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε όσα έπρεπε να διευκρινιστούν από την πλευρά του, ότι δηλαδή ο Περγαντάς δεν είναι σε θέση να τον «τελειώσει», αλλά και να φέρει τον Περιφερειάρχη προ των ευθυνών του αφού ανέλαβε πρωτοβουλία στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και των ανέργων του νομού και παρά το ότι έχουν περάσει εικοσιπέντε μέρες από τότε που δεσμεύτηκε ενώπιόν τους, ακόμη δεν κατάφερε να "κλείσει" συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς!!!!

Φυσικά ο Περιφερειάρχης δεν θα μπορούσε να βγάλει ανακοίνωση διάψευσης αφού αυτά που έγραψε η «γνώμη» ήταν εκφράσεις που ελέχθησαν παρουσία συνδικαλιστών του νομού (Κουλουρίδης, Μπασινάς κ.α) ανεξαρτήτως εάν συνοδεύτηκαν με το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι επρόκειτο περί τελειώματος…

‘Ήταν απλώς μια « ακακία» που είπε ο «λαγός» απουσία του λιονταριού και όταν ρωτήθηκε από τον ίδιο προσωπικά του είπε ότι «εντάξει βρε Θανάση λέμε και καμιά βλακεία για να περνά η ώρα» κατά το σχετικό ανέκδοτο του λαγού με το λιοντάρι
 
Μια ακόμα αποκάλυψη όμως που έγινε στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» της Παρασκευής ήταν το γεγονός ότι η επιστολή που εστάλη από τον Θανάση Μπουραντά στα Μέσα Ενημέρωσης (το δελτίο τύπου ) δεν ήταν το αρχικό κείμενο που είχε συντάξει ο πρώην νομάρχης Εύβοιας αλλά ένα «στρογγυλεμένο» από το οποίο είχαν απαλειφθεί κάποιες πολύ σκληρές (αλλά δυστυχώς αληθείς) εκφράσεις ….

Για τους γνωρίζοντες τον Θανάση Μπουραντά κάποια πράγματα στον τρόπο λειτουργίας του είναι συγκεκριμένα και γίνονται με συνέπεια και χωρίς καμία παρέκκλιση στην χρόνια ενασχόλησή του με τα κοινά….

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο Πρώην Νομάρχης ως γνήσιο πολιτικό όν πριν αναγκαζόταν να εκδώσει μια ανακοίνωση κατά του Περιφερειάρχη θα ενημέρωνε πρώτα τους στενούς του συνεργάτες και τους περιφερειακούς συμβούλους..

Από την προσωπική εμπειρία του γράφοντος και τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει –χωρίς να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο τον κύριο Μπουραντά ή την Περιφέρεια- φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι σίγουρα πριν φύγει το κείμενο θα είχε προηγηθεί κάποια σύσκεψη…

Μάθαμε λοιπόν ότι η πρώτη ανάγνωση έγινε απόν τον επί σειρά ετών Νομάρχη Εύβοιας σε δύο πρόσωπα!!!
 
Εκλήθη καταρχάς ο Γιάννης Γκοσιμήδας και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανέστης Πίσχινας οι οποίοι άκουσαν το κείμενο…
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Μπουραντάς διακρίνεται για την πολιτική του ψυχραιμία και για τον πολιτικό του πολιτισμό…. 
 
Ποτέ σε ένα δελτίο τύπου με την υπόγραφή του ή τη σφραγίδα της Νομαρχίας – ακόμα και όταν προκαλούνταν αισχρά ή υπήρχε σοβαρός λόγος- δεν ξεπερνούσε τα όρια και τις κόκκινες γραμμές!

‘Όταν όμως διαβάστηκε το δελτίο τύπου , στο Γιάννη Γκοσιμήδα και στον Ανέστη Πίσχινα, ο δε Γκοσιμήδας πήρε την έκφραση γάτας που βλέπει στο ένα μέτρο αγριεμένο σκύλο, ο δε Πίσχινας κόντεψε να πέσει από την καρέκλα αφού ως γνωστόν στο κεφάλι του δεν έχει ικανό αριθμό τριχών για να ανατριχιάσει….

Είναι φανερό ότι η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη είχε εκνευρίσει αφάνταστα τον Αντιπεριφερειάρχη…
 
Μετά την πρώτη ψυχρολουσία και κατόπιν της προτροπής των κυρίων Γκοσιμήδα και Πίσχινα ο αντιπεριφερειάρχης συνέταξε ένα νέο δελτίο τύπου ηπιότερο από το πρώτο….
 
Αναλογιζόμαστε τι θα επακολουθούσε εάν αποστέλλονταν το πρώτο σχεδίασμα!

Το ρεπορτάζ έχει και συνέχεια καθώς πριν σταλεί η ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι- είχε προγραμματισθεί συνάντηση των περιφερειακών συμβούλων της Εύβοιας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας κατόπιν πρόσκλησης του Θανάση Μπουραντά –εφόσον το διοικητήριο βρισκόταν υπό κατάληψη- και προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και την επικείμενη δημοσιοποίηση του δελτίου τύπου.

Όμως ο Κλέαρχος Περγαντάς τηλεφώνησε σε έναν –έναν προσωπικά τους συμβούλους και τους ζήτησε να μην πάνε στην σύσκεψη….
 
Ο αντιπεριφερειάρχης αντιλαμβανόμενος ότι θα τους φέρει σε δύσκολη θέση ματαίωσε τη συνάντηση και έστειλε την ανακοίνωση.
 
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί περιφερειακό συμβούλιο με θέμα συζήτησης και τις εξελίξεις στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας και τα προβλήματα των εργαζομένων (Τσιμέντα, Ιντερκεμ, Σελμαν κλπ) και ο Περιφερειάρχης έχει τηλεφωνήσει και πάλι σε έναν έναν τους συμβούλους προσωπικά και τους έχει ζητήσει να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρξουν και δραματικές εξελίξεις στο συνδυασμό της πλειοψηφίας της Περιφέρειας…

Ίσως ο κ Περγαντάς αντιλαμβανόμενος ότι ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει στην έδρα της Περιφέρειας, επιχειρήσει μια θεατρική ηρωική έξοδο, με τη δικαιολογία ότι του δημιούργησαν προσκόμματα μέσα από το συνδυασμό στο έργο του, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι το μόνο έργο του Περιφεριάρχη είναι η ενασχόλησή του με τις δημόσιες σχέσεις….

Από τον τρόπο αντίδρασης του Περιφερειάρχη στην συγκεκριμένη συνεδρίαση θα εξάγουμε και σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα για τις προθέσεις του στο άμεσο μέλλον….
 
Μια ευθεία σύγκρουση με τον πρώην Νομάρχη Εύβοιας θα σημαίνει αυτόματα ότι ο Περγαντάς δεν σκοπεύει να επαναδιεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη ενώ μια αναδίπλωσή του θα εκτιμηθεί ως η ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί στην καρέκλα!!!

Πως έφθασαν όμως τα πράγματα μέχρι εδώ;;;; 
 
Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται μέχρι τις περιφερειακές εκλογές του 2010, το ρόλο του Σταμάτη Καπελέρη, ενός πολιτικού που αρέσκεται να κινείται στο παρασκήνιο της πολιτικής εν μέσω καραβιδών, τσιπούρας και κόκορα κρασάτου και ενός Περιφερειάρχη γεμάτου ανασφάλειες, ανίκανου να διακρίνει το συμφέρον της περιφέρειας και την ανάγκη παραγωγής πολιτικής και έργου σε αντιδιαστολή με τις επιφανειακές ανακοινώσεις εντυπωσιασμού….

Πρόκειται στην ουσία για σύγκρουση δυο διαφορετικών πολιτικών σχολών και θεωριών ζωής….
 
Της χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες σιωπηλής προσπάθειας που εκφράζει ο Μπουραντάς και της επιφανειακής άσκησης διοίκησης μέσω δελτίων τύπου που εκφράζει ο Περιφερειάρχης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου