Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΜΙΑ: Επίσκεψη Χρ.Σταϊκούρα σε Πανεπιστήμιο & Τ.Ε.Ι.

To πανεπιστημιακό τμήμα της Λαμίας και το ΤΕΙ της πόλης επισκέφτηκε σήμερα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός αρχικά βρέθηκε το πρωί στο τμήμα θετικών σπουδών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λειτουργεί στη Λαμία και αργότερα το μεσημέρι στο ΤΕΙ Στερεάς που εδρεύει επίσης στην Λαμία. 

Σκοπός της επίσκεψης του Υπουργού ήταν ενημέρωση και η συζήτηση για τα προβλήματα της λειτουργία των ιδρυμάτων.

Επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας κ.Χρήστου Σταϊκούρα στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

«Επισκέπτομαι τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που εδρεύουν στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αίσθημα ικανοποίησης αλλά και ευθύνης.

Εδώ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, είχα μια δημιουργική συνεργασία με τους Προέδρους των δύο Τμημάτων της Σχολής, εκλεκτούς Πανεπιστημιακούς κ.κ. Αλετρά και Σταμούλη. 

Ο κ. Αλετράς είναι Πρόεδρος του παλαιού Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική. 

Ο κ. Σταμούλης είναι Πρόεδρος του νέου Τμήματος Πληροφορικής.

Συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην τρέχουσα λειτουργία της Σχολής αλλά, βεβαίως, και στην περαιτέρω ανάπτυξή της. 

Α. Όσον αφορά στην τρέχουσα λειτουργία, καταλήξαμε στο ότι, παρά τις δυσχέρειες που υπάρχουν, έχουν διασφαλισθεί εν τέλει οι προϋποθέσεις για την ικανοποιητική λειτουργία των δύο Τμημάτων.

Συγκεκριμένα:

1ον. Έγινε άμεσα η απαραίτητη μεταφορά των χρηματικών πόρων από το πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς. 

Με τους πόρους αυτούς διασφαλίζεται η οικονομική στήριξη για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.

2ον. Ενισχύθηκαν οι εγκαταστάσεις με κτηριακή υποδομή που είχε κατασκευασθεί παλαιότερα.

3ον. Εξασφαλίστηκε εκπαιδευτικό προσωπικό, με την αποφασιστική συμβολή του κ. Σταμούλη.

4ον. Σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

Β. Όσον αφορά στην προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της Σχολής, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να κινηθούμε με σχέδιο προκειμένου να συγκροτηθεί επαρκώς η Σχολή, υλικοτεχνικά και ακαδημαϊκά, και να την αναπτύξουμε.

Συγκεκριμένα:

1ον. Προέτρεψα τους κ.κ. Προέδρους να σχεδιάσουν άμεσα Μεταπτυχιακό Τμήμα. 

Έτσι, θα δημιουργηθούν συνθήκες καθετοποίησης της παραγωγής και διάχυσης της γνώσης, έρευνας & ανάπτυξης και της καινοτομίας εδώ, στη Λαμία. 

Το Μεταπτυχιακό Τμήμα, αν σχεδιασθεί έγκαιρα και υποβληθεί από τη Σχολή και το Πανεπιστήμιο, θα εγκριθεί άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αρχίσει η λειτουργία του από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο 2014 – 2015. 

Επ’ αυτού, έχει διασφαλισθεί η σύμφωνη θέση του Υπουργού Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλου, και βεβαίως η αρωγή του Υπουργείου Οικονομικών. 

2ον. Συζητήσαμε με τους κ.κ. Προέδρους το θέμα της δημιουργίας νέων υποδομών. 

Ένα θέμα, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και 10 περίπου χρόνια. 

Πράγματι, το θέμα είναι σύνθετο. 

Όμως, θα πρέπει να συντονιστούμε άμεσα Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος Λαμιέων, ώστε να δώσουμε λύση που θα επιτρέπει το σχεδιασμό και την υλοποίηση κινήσεων με προοπτική.

Ζήτησα να μεταφερθούν στα μέλη ΔΕΠ, στους φοιτητές και στο μη ακαδημαϊκό προσωπικό οι ευχές μου για παραγωγική ακαδημαϊκή χρονιά καθώς και η προτροπή μου, με το έργο τους, να καταστήσουν τη Σχολή νησίδα αριστείας που να είναι αισθητή στην κοινωνία και την οικονομία της Λαμίας, της Περιφέρειας και της χώρας.

Σας ευχαριστώ.»



Επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας κ.Χρήστου Σταϊκούρα στo TEI Στερεάς Ελλάδας ο κ.Χρήστος Σταϊκούρας:

«Σε συνέχεια των επισκέψεών μου στα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που έχουν έδρα στη Λαμία, επισκέφθηκα το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. 

Με τον Πρόεδρο του ιδρύματος, καθηγητή κ. Αναστασίου και τους κυρίους καθηγητές, συζητήσαμε τρέχοντα θέματα που αφορούν στη λειτουργία και στην προοπτική του Ιδρύματος. 

Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ένα ίδρυμα που προήλθε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Λαμίας και Χαλκίδας, αποτελεί ένα πόλο στο νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης με διακριτή αποστολή, σε σχέση με τη Σχολή Θετικών Επιστημών. 

Συμπέσαμε στην εκτίμηση ότι το Τεχνολογικό Ίδρυμα πρέπει και μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω. 

Να αναπτύξει μεταπτυχιακές σπουδές, να προωθήσει την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Δεσμεύτηκα ότι σε μια τέτοια πορεία θα είμαι ενεργά παρόν. 

Και αυτό γιατί πιστεύω ότι η προοπτική της περιοχής και της χώρας βρίσκεται σε αιτιώδη σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Ζήτησα από τον Πρόεδρο, κ. Αναστασίου, να μεταφέρει στα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές και το μη ακαδημαϊκό προσωπικό, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, τις ευχές μου. 

Ευχές για υγεία, προσωπικές και συλλογικές επιτυχίες. 

Σας ευχαριστώ.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου