Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Β. ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ: Ένταξη των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στο Ε. Σ. Π. Α

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε, για λογαριασμό της Πολιτευτού ΑΝΕΛ Φθιώτιδας κ.Βασιλικής Δημητράντζου, ο Βουλευτής Επικρατείας ΑΝ.ΕΛ κ.Τέρενς Κουίκ, με θέμα την μη δυνατότητα ένταξης των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στο Ε. Σ. Π. Α.
 
Όπως επισημαίνει η κ.Δημητράντζου, μέσω των προγραμμάτων ενίσχυσης του ΕΣΠΑ οι φροντιστές θα είχαν τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν και να επεκτείνουν την επιχείρησή τους, να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό – συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ανεργίας - και να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.
 
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ»


Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι τα φροντιστήρια είναι νόμιμα εκπαιδευτήρια, τα οποία προετοιμάζουν για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, τους αυριανούς επιστήμονες της χώρας. Αυτό κατά συνέπεια τα καθιστά μέγιστες παραγωγικές μονάδες.

Σήμερα, στην Ελλάδα λειτουργούν πάνω από 2.500 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, νόμιμα, ελεγχόμενα από το Υπουργείο Παιδείας, φορολογούμενα, όπως κάθε άλλη επιχείρηση. Στα φροντιστήρια αυτά φοιτούν κάθε χρόνο περίπου 150.000 μαθητές και εργάζονται περισσότεροι από 20.000 καθηγητές.

Τα φροντιστήρια καταβάλλουν στους διδάσκοντες καθηγητές τους, ετήσιες αμοιβές, που ξεπερνούν το ποσό των 300.000.000 €. Από αυτή την εκπαιδευτική δραστηριότητα τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία (Ι.Κ.Α και Ο.Α.Ε.Ε) εισπράττουν ετησίως περίπου 200.000.000 €.

Για κάποιον ανεξήγητο όμως λόγο δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανένα πρόγραμμα ενίσχυσης του ΕΣΠΑ, αφού ο κωδικός τους δεν αναφέρεται πουθενά ως επιλέξιμος, σε αντίθεση με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σχολές τεχνολογιών της πληροφορίας που λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από 40% έως και 60%.

Όπως επισημαίνει η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Φθιώτιδας Βασιλική Δημητράντζου, «μέσω των εν λόγω προγραμμάτων οι φροντιστές θα είχαν τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν και να επεκτείνουν την επιχείρησή τους, να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό – συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ανεργίας - και να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στη μαθητιώσα νεολαία».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Ποιος ο λόγος αποκλεισμού των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης από τα προγράμματα ενίσχυσης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς; 

Οι ιδιοκτήτες των προαναφερομένων επιχειρήσεων δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τις σχολές ξένων γλωσσών και τεχνολογιών της πληροφορίας;
 
Θα μετατραπεί ο κωδικός όλων των φροντιστηρίων κάθε κατεύθυνσης και βαθμίδας ως επιλέξιμος, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα ένταξής τους στα προγράμματα ΕΣΠΑ;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου