Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακή κινητοποίηση ΕΒΕ την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη


Συνάδελφοι
  
Η Γραμματεία Φθ/δας της ΠΑΣΕΒΕ  καλεί  τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροκαταστηματάρχες να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργιακή κινητοποίηση  την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και να δώσουν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθ/δας ( Όθωνος3) στην Λαμία, καθώς και στην πορεία στο κέντρο της πόλης που θα καταλήξει στα γραφεία του ΟΑΕΕ. Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για την κινητοποίηση, ο κάθε συνάδελφος να συσπειρωθεί στην ΠΑΣΕΒΕ , δεν είναι καιρός να μείνει κανένας μόνος του.
  
Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου ο αγώνας για να αποκρουστεί η αντιλαική πολιτική που τσακίζει τους ΕΒΕ όπως τσακίζει και τους εργαζόμενους. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να σκύψουμε το κεφάλι για να μας το κόψουν. Είναι μονόδρομος για μας να παλέψουμε με την εργατιά τους φτωχούς αγρότες, για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Όλοι στο δρόμο του αγώνα , το χρωστάμε στα παιδιά μας.
  
Αυτοί που μας κλέψανε, μας απειλούν με φυλακή για τις οφειλές μας στον ΟΑΕΕ. Μας λένε ότι εμείς φταίμε για την δυσκολία να δωθούν συντάξεις. Μας χαρακτηρίζουν φοροφυγάδες εμάς και τις οικογενειές μας.  Λένε ψέματα για πλεονάσματα και ότι όπου να ναι τελειώνουν τα βασανά μας.  Μην  τους εμπιστευτούμε ούτε για αστείο, μας σκάβουν το λάκκο.
   
Αυτή η πολιτική δεν έχει τελειωμό , εμάς θέλουν να τελειώσουν προς όφελος των πολυκαταστημάτων των μεγάλων επιχειρήσεων. Κέρδος γι αυτούς εξασφαλίζουν για να βγούν ισχυροί από την κρίση, την οποία  καλούν εμάς να την πληρώσουμε. Μονά – ζυγά δικά τους τα θέλουν. Το ζούμε και στο νομό μας ιδιαίτερα στην πόλη της Λαμίας που όλοι οι δρόμοι είναι με κλειστά μαγαζιά. Κάθε μέρα συνάδελφοι χάνουν το βιός τους. Στέκονται στην ουρά για να πάρουν το επίδομα πρόνοιας.
   
Έχουν όνομα συνάδελφοι αυτοί που μας κλείνουν τα σπίτια: Ευρωπαική Ένωση που έχει εικόνισμα την ανταγωνιστικότητα, που εξυπητετεί ότι συμφέρει το κεφάλαιο σε κάθε μορφή του. Τις κάθε λογής κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  ,με όποια παραλλαγή , καθώς και αυτές, που περιμένουν στην γωνία ,και υπόσχονται φιλολαικές λύσεις μέσα στα πλαίσια της ΕΕ.
   
Στο πλευρό τους έχουν, και γι αυτό είναι καιρός να  τις αποδυναμώσουμε, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ, που έχουν βάλει πλάτη στο χτύπημα του ασφαλιστικού συστήματος γιατί πάντα ήταν απέναντι  στις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ και πάντα σύμμαχοι  ( κοινωνικοί διάλογοι κτλ) με τις κυβερνήσεις τις μεγάλες επιχειρήσεις την ΕΕ.
  
Ακόμα και τώρα  σε τοπικό επίπεδο ο Εμπορικός Σύλλογος Φθ/δας στοιχίζετε πίσω από την ΕΣΕΕ και τον Κορκίδη , που παλεύουν για τα συμφέροντα των μεγαλέμπορων και επιτίθενται στους εργαζόμενους ζητώντας μείωση μισθών. Δεν καλεί ούτε για τα μάτια του κόσμου στην απεργία.

Ο αγώνας για μας τους ΕΒΕ είναι μονόδρομος και πρέπει ο καθένας να διαλέξει με ποιόν είναι. Τέρμα στις όποιες δικαιολογίες των συνδικαλιστών που φορτώνουν τις ευθύνες στον κόσμο για να κρύψουν τις δικές τους.  Τέρμα στις αυταπάτες ότι μπορεί να αλλάξουν οι δυνάμεις που είναι πλειοψηφία.

Δεν είναι  ‘αγωνιστική τουφεκιά’ στον αέρα η απεργία της Δευτέρας. Όμως οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του  Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας και Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθ/δας , την απαξιώνουν. Τα καταστήματα δεν κινδυνεύουν από τους αγώνες. ‘Όπως δεν κινδύνευαν οι απολυμένοι του soulis , της ΑΓΡΟΠΑΚ, της CHIPITA.  

 Συνάδελφοι

 Ο δικός μας δρόμος είναι αυτός του ΑΓΩΝΑ, με την ΠΑΣΕΒΕ για το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας με τους εργάτες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία, με σκοπό να αλλάξει χέρια η εξουσία, ώστε ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος να χρησιμεύει για την κάλυψη των αναγκών αυτών που τον παράγουν και όχι για τον πλουτισμό μιας χούφτας καπιταλιστών.

Λέμε όχι στο πούλημα της ΛΑΡΚΟ και στις απολύσεις των εργαζομένων. Δίνουμε  αγωνιστικό παρόν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την ΛΑΡΚΟ που γίνεται την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στην παραλία της Λάρυμνας στις 12 το μεσημέρι.

Τα αιτήματά μας είναι:
·         Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
·         Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
·         Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
·         Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
·         Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου.
·         Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
·         Καμιά μείωση των συντάξεων.
·         Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των "αντικειμενικών κριτηρίων".
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013 - ΟΛΟΙ στο ΔΡΟΜΟ του ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 το μεσημέρι

στα γραφεία της ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθ/δας στην Λαμία ( Όθωνος 3)

στις 12.00 μ.μ. και στην πορεία στο κέντρο της πόλης που θα καταλήξει στα

γραφεία του ΟΑΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου