Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΟΧΙ στις περικοπές μισθών και κεκτημένων. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί και πρέπει να ζήσει.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 
 Λάρυμνα, 24/8/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, λαέ της περιοχής,

Η ΕΕ, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση θάβουν την περιοχή μας σφάζοντας τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Θέλουν να επιβάλουν περικοπές μισθών, παραγωγικού, άλλων κεκτημένων και απολύσεις. Το πιθανό σενάριο το οποίο σκοπεύουν να εφαρμόσουν προβλέπει να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία, να φορτωθούν τα χρέη που ίδιοι δημιούργησαν στο λαό, να ιδιωτικοποιήσουν τη ΛΑΡΚΟ, να παραδώσουν το φιλέτο των φιλέτων, το νικέλιο, στο μεγάλο κεφάλαιο για να θησαυρίσει, κάνοντας τους εργάτες σκλάβους. 

Αυτή η επιλογή είναι προ των πυλών. Δεν είμαστε στο πάρα πέντε αλλά στο και πέντε. Η ώρα μηδέν για την περιοχή μας και όχι μόνο έφτασε.

Έρχεται να οξύνει τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα να δυσκολέψει στις ζωές όλων μας ακόμα περισσότερο, ανεξάρτητα αν δουλεύουμε στη ΛΑΡΚΟ ή όχι οι επιπτώσεις θα έχουν αντίκτυπο σε όλα τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Μπροστά σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση, οι πλειοψηφίες των Σωματείων στη ΛΑΡΚΟ, στα Ε.Κ. στην Ομοσπονδία, στη ΓΣΣΕ, λειτούργησαν και λειτουργούν σαν φερέφωνα της αστικής τάξης κάνοντας τα αδύνατα δυνατά ώστε να πραγματοποιηθεί ο στόχος της ιδιωτικοποίησης.

Με διάφορες μεθοδεύσεις φρόντισαν να κρατήσουν αδύναμο το εργατικό – λαϊκό κίνημα της περιοχής μας για να μην αντιδράσει. Σε διατεταγμένη υπηρεσία εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τακτικές που διαιρούν τους εργαζόμενους και τις τοπικές λαϊκές κοινωνίες. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσουν και τώρα βλέποντας ότι μεγαλώνουν οι αντιδράσεις και οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

ΣΤΟΠ ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ! ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!

Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στις περικοπές μισθών και κεκτημένων. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί και πρέπει να ζήσει.

Αν συνεχίσουμε να είμαστε παρατηρητές των εξελίξεων η περιοχή μας θα μαραζώσει ακόμη πιο πολύ και οι συνέπειες θα είναι τραγικές για πάρα πολλά χρόνια.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας και η παράταξη Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ , θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτές τις εξελίξεις. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίσαμε την δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για να ξεσηκωθεί όλη η περιοχή στο πόδι. Σε αυτή την επιτροπή μπορούν να συμμετέχουν εργάτες μικροαγρότες μικρομαγαζάτορες και μαζικοί φορείς της περιοχής που από κοινού θα παλέψουμε για να μη ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ, να μη γίνουν περικοπές στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι ανίκητοι. Τους νικήσαμε το 1977. Άμα θέλουμε μπορούμε να τους νικήσουμε και τώρα.

Αφετηρία των αγώνων που πρέπει να έχει δυναμική έναρξη, είναι η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, των οικογενειών τους και του λαού της περιοχής στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28/8 και η κάθοδος στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου