Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κοινή Ανακοίνωση ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ Φθιώτιδας και κάλεσμα για κοινή ΓΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ                   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ            Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
Πλ. Πάρκου 13 ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ               Πλ. Πάρκου 13,  35100 Λαμία
Τηλ. - Fax 2231028807                            Τηλ. Fax: 2231021280
Email : elmelami@otenet.gr                      Email : sepefth@gmail.com
& elmefth@gmail.com                                                       
                  


ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;

Μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων της, το μενού της επίθεσης της κυβέρνησης και της τρόικας περιέχει την υγεία, την παιδεία και σχεδόν κάθε κοινωνική παροχή που – θεωρητικώς - έπρεπε να χορηγεί το κράτος. Παράλληλα, κάθε υποστηρικτική δομή (σχολικοί φύλακες), ακόμα και οι δήμοι, δέχτηκαν τα πυρά των κυβερνώντων. Σκοπός των επιθέσεων είναι η κατάργηση του κοινωνικού κράτους για τους εργαζόμενους με παράλληλη στήριξη τραπεζικών, πολυεθνικών και ντόπιων κεφαλαίων, η διάλυση όλων των δομών κοινωνικών παροχών, η οικονομική εξαθλίωση και η κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων (εργασιακά, ασφαλιστικά, υγειονομικά, δημοκρατικά κτλ), η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών δομών στην ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, προσαρμόζοντάς τα όλα στις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων.
Ο χώρος της εκπαίδευσης δέχεται τα πυρά των κυβερνώντων, γιατί θεωρείται μια μεγάλη ‘’δεξαμενή’’ άντλησης εργαζομένων για διαθεσιμότητες – απολύσεις (ήδη στη δευτεροβάθμια προχώρησαν σε διαθεσιμότητες, που για την μεγάλη πλειοψηφία οδηγεί στην απόλυση 2300 εκπαιδευτικών). Στην κατεύθυνση αυτή προσαρμόζεται ό,τι μεταρρύθμιση αποφασίζεται. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ πραγματοποιούνται μέσω προσθαφαίρεσης μαθημάτων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια, στοχεύοντας στην κάλυψη του πλάνου διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που έχει θέσει η τρόικα. Κατά τον ίδιο τρόπο οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κινούνται στην κατεύθυνση μείωσης αριθμού φοιτητών και εκπαιδευτικών. Εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε και πιθανές αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω αύξησης μαθητών ανά τμήμα, συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και μείωσης των οργανικών θέσεων. Η δημόσια εκπαίδευση στη γωνία, οι μαθητές βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα (κατάρτιση, πολλαπλές εξετάσεις, κτλ) και «μαθητεία» για φτηνό, μισοκαταρτισμένο και ανασφάλιστο δυναμικό, οι γονείς σε οικονομική εξαθλίωση, οι εκπαιδευτικοί σε εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία, στα πρόθυρα της ανεργίας. Αυτό είναι λοιπόν το εκπαιδευτικό και εργασιακό μοντέλο που προωθεί η πολιτική των μεταρρυθμιστών!!!

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούν  τις μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, τα ΙΕΚ και τις ΔΔΕ, ώστε να καλύψουν το πλάνο της «κινητικότητας» χωρίς να εξασφαλίζουν τόσο τους συναδέλφους που μετακινούνται (οργανικές θέσεις, εργασιακές σχέσεις) όσο και τους συναδέλφους που ήδη υπηρετούν στην πρωτοβάθμια.

Όλα αυτά στηριζόμενοι σε αποφάσεις, νόμους και διατάγματα που καταστρατηγούν ακόμα και το σύνταγμα που οι ίδιοι ευαγγελίζονται. Στα 3,5 αυτά χρόνια νομοθετούν με εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επιτάξεις. Καταργούν πολυπρόσωπα όργανα διοίκησης με συμμετοχή εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων και τα αντικαθιστούν με μονοπρόσωπα και διορισμένα που οι αποφάσεις τους αγνοούν και παραβιάζουν  νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν ακόμα και μερικές μέρες πριν.

Για να περάσουν την πολιτική τους, χρησιμοποιούν την παλιά αλλά αποτελεσματική μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε» με ενίσχυση του κοινωνικού αυτοματισμού, βάζοντας τη μια κοινωνική ομάδα να αντιπαλεύει την άλλη, τη μια ειδικότητα απέναντι στην άλλη και καλλιεργεί τη συντεχνιακή και την ατομική λύση μέσω υπουργικών διαδρόμων.

Αυτή την ώρα που ΕΕ – ΔΝΤ- ΕΚΤ και κυβέρνηση

·        διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία,

·        φτιάχνουν παιδεία για λίγους βάζοντας φραγμούς στους πολλούς,

·        επιβάλλουν ισόβιες καταρτίσεις με αποφοίτους χωρίς δικαιώματα,

·        νομιμοποιούν την παιδική, ανασφάλιστη εργασία,

·        τρομοκρατούν και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς,

·        προχωρούν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις,

ως δάσκαλοι και εργαζόμενοι πρέπει να διδάξουμε την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τον αγώνα και όχι την υποταγή, την εθελοδουλία  και την ατομική λύση.

Τα ΔΣ των συλλόγων θα επιδιώξουν συμπόρευση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θίγονται από αυτήν την πολιτική. Η μέχρι τώρα πορεία έχει δείξει ότι κανένας κλάδος μόνος του δεν μπορεί ανατρέψει αυτή την πολιτική αλλά όλοι οι εργαζόμενοι με διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα μπορούν.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε

ΚΟΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2013 και ώρα 18:30 π.μ.
στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας

για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε τις δράσεις μας στο επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
   
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
                                                                                                                                                                  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΛΜΕ  Φθιώτιδας         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας


Ευθύμιος Παλέτσος                                                   Γιώργος Τσάπαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου