Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία για την καταστροφή του καταυλισμού των Ρομά στην Καμηλόβρυση και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής

Για ακόμα μια φορά είδαμε την αδράνεια της δημοτικής αρχής. Για μια ακόμα φορά οι υποσχέσεις του δημάρχου για έργα στη περιοχή της Καμηλόβρυσης ήταν κενές. 

Η δημοτική αρχή κρύβει υπάρχοντα προβλήματα κάτω από το χαλί εδώ και δεκαετίες και αρνείται συστηματικά να παρέχει τα απαραίτητα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά.

Είναι προφανές ότι οι υποδομές που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος για να μπορέσουν να ζήσουν με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια έμειναν υποσχέσεις. Τα σκουπίδια συσσωρεύονται, πόσιμο νερό ουσιαστικά δεν υπάρχει, και με μια καταιγίδα παρασύρθηκε μεγάλη ποσότητα λάσπης η οποία κατέστρεψε τον καταυλισμό.

Η δημοτική μας κίνηση έχει προβάλλει επανειλημμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά και ειδικά από τη στιγμή που αποφασίστηκε να μεταφερθεί προσωρινά ο καταυλισμός τους στην περιοχή της Καμηλόβρυσης, και είχαμε τονίσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να γίνουν άμεσα έργα υποδομής.  
 
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποκαταστήσει άμεσα τη λειτουργία του καταυλισμού, προχωρώντας παράλληλα στη δημιουργία υποδομών (αποχέτευση, πόσιμο νερό, συλλογή σκουπιδιών σε τακτά χρονικά διαστήματα, προστασία του καταυλισμού από την κίνηση στην εθνική οδό , έργα άρδευσης ομβρίων υδάτων κ.α.).
 
Ας αναρωτηθούμε όλοι: αν το καλοκαίρι γίνονται τέτοιες καταστροφές στον καταυλισμό, όπου ζουν περίπου 150 οικογένειες, τι μπορεί να συμβεί το χειμώνα με βροχές και χιόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου