Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Οι δημοτικές εκλογές και οι πρωταγωνιστές!

Είναι αλήθεια ότι το ρεπορτάζ του lamiafm1.gr την περασμένη εβδομάδα για την υποψηφιότητα Σαγιά και τη στάση του σημερινού Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά έχει προκαλέσει αίσθηση και αφορμή για διάλογο γύρω απο τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
 
Η Λαμία είναι ασφαλώς ένα σημείο αναφοράς κομματικών ανταγωνισμών , έως και πολιτικών συγκρούσεων ανάμεσα σε κόμματα, πολιτικά γραφεία και άλλους αυτοδιοικητικούς και μη τοπικούς παραγοντες.
 
Από την ημέρα της δημοσίευσης του άρθρου πέραν από τις συζητήσεις , τα σχόλια και τις ερμηνείες που δίνονται, εκτυλίχτηκαν και άλλου είδους προσεγγίσεις.
 
Όπως συναντησεις υποστηριχτών του κ. Κοτρωνιά με τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και όχι μόνον, αλλά και μη υποστηρικτών του.
 
Η κάθε πλευρά διατύπωσε την δική της άποψη ότι δηλαδή ο κ. Κοτρωνιάς είναι ένας επιτυχημένος Δήμαρχος και παραταξιακά είναι ο μόνος που θα μπορούσε και πάλι να συσπειρώσει νεοδημοκράτες και πασόκους στις εκλογές του 2014.
 
Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο για 16 χρόνια δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς δεν είναι δεδομένος για τα .. συμφέροντα συγκεκριμένου πολιτικού κύκλου και παράλληλα ότι έχει κουράσει, έχει προκαλέσει δυσφορία στο εκλογικό σώμα και αν τύχει της υποστήριξης π.χ. της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανόν να χάσει τις εκλογές άρα να χαθεί ένα ισχυρό κάστρο της συντηρητικής συμπαράταξης για την Στερεά Ελλάδα.
 
Βέβαια το να «αποκηρύξουν» τον σημερινό Δήμαρχο αυτοί οι κύκλοι δεν είναι δύσκολο, το δύσκολο επικεντρώνεται στο ποιός θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική λύση.
 
Εδώ είναι τα δύσκολα έως δυσεπίλυτα προβλήματα που κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη επιλογής κάποιου άλλου υποψήφιου που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον σημερινό Δήμαρχο.
 
Απέναντι στον κ. Κοτρωνιά το πλέον πιθανό είναι να βρεθεί ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάϊκος.
 
Με προσγειωμένο πολιτικό προφίλ, αλλά και ισχυρή διαφωνία με τις πολιτικές πρακτικές τοσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ , αναζητεί τον κατάλληλο χρόνο να… μιλήσει.
 
Στη διάρκεια της θητείας του έχει πολλές φορές συγκρουστεί με τον σημερινό Δήμαρχο για μείζονος σημασίας τοπικά ζητήματα.
 
Όσον αφορά στην πολιτική υποστήριξη;
 
Ασφαλώς ένα μέρος των… ορφανών πλέον και αυτοί είναι οι περισσότεροι, πασόκων της Λαμίας θα στηρίξουν τον αντιπεριφερειάρχη , προέρχεται άλλωστε από το παλιό αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την πλευρά των νεοδημοκρατών ο Θωμάς Στάϊκος έχει αποκτήσει ισχυρές συμπάθειες, έχει ξαναγραφτεί σε αυτό το siteότι διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τον α. υπουργό Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα αλλά και τους άλλους βουλευτές του Νομού.
 
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ως τώρα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση.
 
Η εκλογή ως βουλευτή του Βασίλη Κυριακάκη έτσι και αλλιώς αφήνει ένα κενό και δεν υπάρχει επαρκής χρόνος λέγεται, για την επιλογή και προετοιμασία άλλου προσώπου ώστε να διεκδικήσει με όρους νίκης τις εκλογές στο Δήμο Λαμιέων.
 
Ορισμένες σκέψεις όπως η υποστήριξη του πρώην Διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας Θανάση Μιχελή, παλιού και έμπειρου στελέχους της Αριστεράς στη Φθιώτιδα, δεν φαίνεται να βρίσκουν ευρεία απήχηση μέχρι στιγμής.
 
Τελευταία βέβαια ακούγονται και απόψεις πχ για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ τους Οικολόγους πράσινους και τον συνδυασμό της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών ώστε να αναδειχτεί κοινός υποψήφιος πιθανόν ο κ. Παναγιώτης Στασινός, σημερινός δημοτικός σύμβουλος με πλούσια δράση στο δημοτικό συμβούλιο και αρκετές παρεμβάσεις του ενίοτε προκαλούν πονοκέφαλο στον ίδιο τον κ.Κοτρωνιά.
 
Από την πλευρά του ΚΚΕ δεν είναι βέβαιο ότι θα κατέλθει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Κώστας Μπασδέκης παρότι η παρουσία του στο σημερινό συμβούλιο έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά ο κ. Μπασδέκης έχει αναλάβει και σημαντικό περιφερειακό ρόλο στον κομματικό μηχανισμό και ουσιαστικά κατοικοεδρεύει εκτός Λαμίας.
 
Όμως για την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ελάχιστη σημασία έχουν τα πρόσωπα, αν και είναι παραδεκτό και στο ΚΚΕ ότι τα πρόσωπα συνθέτουν τους όρους διάθλασης ιδεών και θέσεων.
 
Όσον αφορά στην περίπτωση του κ. Γιώργου Κοτσάνου η απουσία του επί μακρόν από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών του υποχρεώσεων (εφοριακός ΣΔΟΕ) έχουν... απαλλάξει τον κ. Κοτρωνιά από μια ακόμη «ενοχλητική» παρουσία , ενδεχομένως ο πρώην αντιδήμαρχος να έχει επιλέξει και την αποχή του από τα δημόσια πράγματα.
 
Η δεδηλωμένη πλέον υποψηφιότητα του κ. Σαγιά μπορεί να μην έχει έως τώρα, την δυναμική της υποψηφιότητας π.χ. του κ. Κοτρωνιά αλλά σαφώς αποτελεί τον γρίφο της δεύτερης Κυριακής, αν αυτή προκύψει.
 
Η αναζήτηση νέου προσώπου,αφθόρου και ευέλπιδος που είχε αναφερθεί και στην προηγούμενη ανάρτηση μας ακόμη δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
 
Η προσπάθεια πάντως συνεχίζεται…
 
Έκτος… έκτος αν το μυστικό έχει βουλευτική… χροιά και η επιλογή γίνει σε πρόσωπο που κατέχει η κατείχε βουλευτική ιδιότητα και ενδεχομένως άρωμα… γυναίκας! 
 
Μην βιαστείτε όμως να στοιχηματίσετε, μπορεί να χάσετε...
 
Σε κάθε άλλη περίπτωση εξακολουθεί κυρίαρχη υποψηφιότητα έως τώρα να είναι αυτή του κ. Κοτρωνιά αλλά έως την πρώτη Κυριακή γιατί στην δεύτερη ,αν καταστεί αναγκαίο να υπάρξει και τέτοια διαδικασία, τα πράγματα περιπλέκονται και η εκλογή θυμίζει ζαριά για γερά νεύρα.
 
Είναι δηλωτικό του προβληματισμού που επικρατεί και η σιωπή του κ. Κοτρωνιά , είναι γνωστό ότι μετά την ανάρτηση του lamiafm1.gr του ζητήθηκε από όλα τα τοπικά μέσα κάποια δήλωση την οποία όμως αρνήθηκε παρότι ο κ. Κοτρωνιάς χαρακτηρίζεται για την επικοινωνιακή του άνεση.
 
lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου