Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια διαμόρφωσης χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων για τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, και μετά από συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας προώθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επετεύχθη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με τη σύναψη δανείου του ΤΠκΔ από την ΕΤΕπ ύψους έως και 100 εκατ. ευρώ με σκοπό την υποστήριξη αναπτυξιακών επενδυτικών σχεδίων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, αφού το ποσοστό κάλυψης του προϋπολογισμού του έργου από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους.

Πρόκειται για μία στοχευμένη χρηματοδοτική πρωτοβουλία, η οποία εκτείνεται σε βάθος 25ετίας, με μέγιστη διάρκεια περιόδου χάριτος έξι ετών, και η οποία θα επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, σε έργα οδοφωτισμού, τηλεθέρμανσης, οδικού δικτύου και υποδομών, καθώς και στα επιδοτούμενα έργα των προγραμμάτων “Εξοικονομώ” και “Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων”.


Επίσης, το τελικό επιτόκιο των δανείων προς τους ΟΤΑ θα είναι χαμηλότερο από τα υφιστάμενα επιτόκια του ΤΠκΔ  και θα συνδυαστεί με το επιτόκιο που λαμβάνει το ΤΠκΔ από την ΕΤΕπ, ώστε να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και η αποδοτικότητα των σχετικών έργων.


Η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια διαμόρφωσης χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων για τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, όσο και στο ρόλο της για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου