Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΛΑΡΚΟ και ΟΤΑ απασχόλησαν μεταξύ άλλων το Περιφερειακό Συµβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίασε στη Λαµία το Περιφερειακό Συµβούλιο Στερεάς Ελλάδας, όπου εκφράστηκε η πάγια θέση στήριξης των εργαζοµένων στη ΛΑΡΚΟ, η καταδίκη των οριζόντιων απολύσεων προσωπικού της αυτοδιοίκησης και γενικά των οριζόντιων µέτρων που αδικούν και πλήττουν την ελληνική κοινωνία, καθώς και η αντίθεση στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Στυλίδα που είχε εκφραστεί σε οµόφωνο ψήφισµα της συνεδρίασης του Ιουνίου. Επίσης εγκρίθηκε οµόφωνα ψήφισµα κατά της υποβάθµισης των Νοσοκοµείων Καρύστου και Κύµης. 


Στη Λαµία πραγµατοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία, πριν την ηµερήσια διάταξη, έγινε ενηµέρωση από τον Περιφερειάρχη και συζήτηση για σηµαντικά ζητήµατα που αφορούν την Στερεά Ελλάδα και την Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριµένα ο κ. Περγαντάς είπε : 

- Για τις εξελίξεις σε σχέση µε τη ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί θέµα συζήτησης του Περιφερειακού Συµβουλίου για πολλοστή φορά, η θέση της Περιφέρειας, τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι η στήριξη των εργαζοµένων της επιχείρησης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών του προσωπικού. 
- Για την εφαρµογή του πολυνοµοσχεδίου, στο οποίο προβλέπεται, µεταξύ άλλων, η κατάργηση θέσεων προσωπικού της πρωτοβάθµιας αυτοδιοίκησης. Το θέµα συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών και εκφράστηκε η αντίθεση των Περιφερειαρχών, οι οποίοι καταδικάζουν τις οριζόντιες απολύσεις, καθώς και κάθε άλλο οριζόντιο µέτρο, που αδικεί τους εργαζόµενους και την κοινωνία. 

- Για το έκτακτο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών, το οποίο έχει προγραµµατιστεί για τον Σεπτέµβριο και πρόκειται να συζητηθούν µείζονα θεσµικά και οικονοµικά θέµατα, τα οποία περιορίζουν τη λειτουργία των αιρετών Περιφερειών, τη παραγωγή έργου και υποβαθµίζουν το ρόλο της δευτεροβάθµιας Αυτοδιοίκησης. 

Επίσης, στο Περιφερειακό Συµβούλιο επανήλθε το θέµα της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Στυλίδα, για το οποίο, όπως επεσήµανε ο κ. Περγαντάς, είχε εγκριθεί οµόφωνα ψήφισµα στη συνεδρίαση του σώµατος στις 27 Ιουνίου 2013, το οποίο έχει ως εξής : 

«Το Περιφερειακό Συµβούλιο θεωρεί προκλητική και απαράδεκτη την άδεια που χορηγήθηκε για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Καλογήρου της Στυλίδας, ανάµεσα σε δεκάδες σπίτια µε πολλές οικογένειες και µικρά παιδιά, σε απόσταση αναπνοής από το καινούργιο δηµοτικό σχολείο της πόλης. 
∆εν αποδέχεται την τοποθέτηση κεραίας, που χαρακτηρίζεται επιβλαβής και επικίνδυνη για όσους κατοικούν στην γύρω περιοχή. 
Ζητά, από την πολεοδοµία, που λειτουργεί κάτω από την ευθύνη του ∆ήµου Λαµίας να ανακαλέσει τη σχετική άδεια εγκατάστασης, ο ∆ήµος Στυλίδας να αρνηθεί την ηλεκτροδότηση του οικίσκου και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να παρέµβει στην Περιφερειακή ∆/νση και κεντρικά για την ακύρωση της άδειας εγκατάστασης» 

Ακόµα, το Περιφερειακό Συµβούλιο, οµόφωνα, ενέκρινε ψήφισµα κατά της υποβάθµισης των Γενικών Νοσοκοµείων Καρύστου και Κύµης. Ειδικότερα, µε αφορµή το σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ και µε βάση συγκεκριµένα επιχειρήµατα για τη σηµασία και την αναγκαιότητα διατήρησης και λειτουργίας των Νοσοκοµείων το Συµβούλιο δηλώνει : 

«την αντίθεσή µας σε οποιαδήποτε µορφή υποβάθµισης των Γενικών Νοσοκοµείων Καρύστου και Κύµης και ζητάµε τη διατήρηση της υφιστάµενης κατάστασης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο νοσοκοµείων, προκειµένου να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικές και αποτελεσµατικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των δύο περιοχών, της Κύµης και της Καρύστου» 
Τέλος, ο Περιφερειάρχης, µε την ευκαιρία της ανακοίνωσης της ηµεροµηνίας του επόµενου Περιφερειακού Συµβουλίου στις 27 Αυγούστου, ανήγγειλε πως στη Συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθεί η µελέτη σχετικά µε τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου