Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο Συμεών Κεδίκογλου εκφράζει τις βασικές αρχές για το Τεχνικό Λύκειο στην εφημερίδα Καθημερινή

«Το Υπουργείο Παιδείας έχει προαναγγείλει ότι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει ένα γενικό λύκειο και ένα τύπο τεχνικού λυκείου, στο οποίο εφαρμόζεται για όλους τους μαθητές ο θεσμός της μαθητείας. 

Θέλουμε ένα νέο τεχνικό λύκειο αναβαθμισμένο με ειδικότητες που θα ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των μαθητών, στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς καθώς και σε ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή εκπαίδευση για μια σειρά από μεγάλα θέματα.

Η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης πολλά χρόνια. Εάν ο στόχος μας παραμείνει στενά δημοσιονομικός και εάν δεν διαμορφώσουμε προϋποθέσεις εντός ανταγωνιστικού μοντέλου ανάπτυξης, δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Η μείωση της ανεργίας των νέων αναδεικνύεται ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος. 



Το ποσοστό των αποφοίτων Γυμνασίου που ακολουθούν σήμερα τη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση κυμαίνεται από 20 έως 25 %. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι ουραγός στην Ευρώπη με μια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση πλήρως απαξιωμένη. 

Αναφέρω μόνο το παράδειγμα στον κλάδο του τουρισμού, που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία της χώρας μας», μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 10% των απασχολούμενων στον κλάδο έχει παρακολουθήσει κάποιο, σχετικό με την εργασία του, πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου