Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τρία νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τρία νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 840.000 €.

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά τρεις νέες αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013» των έργων:

«Τοπική Δράση προώθησης της Απασχόλησης στην Εύβοια», με δικαιούχο την Α.Σ. “Development ”, προϋπολογισμό 288.000 € και αριθμό ωφελουμένων 120 άτομα.

«Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση στην Φθιώτιδα», με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ», προϋπολογισμό 288.000 € και αριθμό ωφελουμένων 120 άτομα.

«Δίκτυο Συλλογικής Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας στον Αγροδιατροφικό Τομέα», με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟ–ΚΑΛΑΘΙ», προϋπολογισμό 264.000 € και αριθμό ωφελουμένων 110 άτομα.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων βασική επιδίωξη είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 840.000€, προκειμένου να υλοποιηθούν τρία σημαντικά προγράμματα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Εύβοια στην Φθιώτιδα και Βοιωτία για συνολικά 350 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρώσουμε την χρηματοδότηση των 12 πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκατ. € για συνολικά 960 ωφελούμενους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου