Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ερώτηση Μακρη-Θεοδώρου στη βουλή για το «Σύζευξις II»

Ερώτηση (με αρ.πρωτ.:11898/14.06.2013.) προς τους Υπουργούς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Οικονομικών συνυπέγραψε η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης στην υλοποίηση του έργου "Σύζευξις II".  

Στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρεται συγκεκριμένα πως η δεύτερη φάση του έργου της τηλεπικοινωνιακής διασύνδεσης υπολογίζεται να συμπεριλάβει 34.000 περίπου δημόσια κτήρια και υπηρεσίες, μειώνοντας στο ήμισυ το τηλεπικοινωνιακό τους κόστος. 

Παράλληλα και ενώ ο στόχος αυτής της μείωσης αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση, είναι γεγονός ότι η αναβάθμιση της ευρυζωνικότητας του ‘Σύζευξις I’ θα παρέχει νέες και πρωτοποριακές υπηρεσίες οι οποίες θα εξυπηρετούν τον πολίτη, άμεσα, γρήγορα και χωρίς περιττές μετακινήσεις.  

Η σχετική ερώτηση έχει ως εξής:


«Κύριοι Υπουργοί,
Με το έργο "Σύζευξις I" διασυνδέθηκαν τηλεπικοινωνιακά, 4.500 περίπου κτήρια που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και να μειωθεί το κόστος που δαπανούσαν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες του δημοσίου για τις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες.
Εδω και πολύ καιρό εκκρεμεί η διαγωνιστική διαδικασία και η υλοποίηση του έργου "Σύζευξις II" που θα διασυνδέσει τηλεπικοινωνιακά τα υπόλοιπα κτήρια και τις υπηρεσίες του δημοσίου, που υπολογίζονται σε 34.000 περίπου, μειώνοντας στο ήμισυ το κόστος που καταβάλει σήμερα το δημόσιο για να καλύψει τις τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο δαπανά για τις τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ενώ με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου το κόστος θα μειωθεί στα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενδεχομένως και λιγότερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους, που αφορά, τις δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, με αποτέλεσμα αν αυτή δεν εκπληρωθεί να αναζητηθεί από άλλες πηγές το ποσό που έχει υπολογιστεί ότι θα εξοικονομηθεί.

Επιπρόσθετα, με το "Σύζευξις II" θα αναβαθμιστεί η ευρυζωνικότητα του "Σύζευξις I", οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες ενώ θα γίνει εφικτό να προστεθούν και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν τον πολίτη, άμεσα, γρήγορα και χωρίς να επισκέπτεται τις υπηρεσίες του δημοσίου.

 Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Σε πιο στάδιο βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για το "Σύζευξις II" και πότε τοποθετείται η υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου.

2.Που οφείλεται η καθυστέρηση που έχει προκληθεί.

3.Με δεδομένο ότι στο Μνημόνιο 2 έχει προϋπολογιστεί μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του δημοσίου κατά 160 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του "Σύζευξις II, τι θα συμβεί αν παραταθεί η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου;»
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου