Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


       ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ     ΤΑΣΟΣ
         ΣΑΚΚΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ   ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
       ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ  Ν. ΦΘ/ΔΑΣ

Λαμία 21 Ιούνη 2013

Συνάδελφοι

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η Κυβερνητική αποτελεσματικότητα  στην εφαρμογή αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων (μειώσεις μισθών, επίταξη κ.α.),  αλλά απαράδεκτη στην τήρηση της Νομοθεσίας αλλά και των προθεσμιών που αυτή η ίδια έχει θέσει.

Δυστυχώς η Κυβερνητική γραμμή εφαρμόζεται πιστά και στο Νομό μας από την αποψιλωμένη από προσωπικό Δ.Δ.Ε. με αποτέλεσμα:

Οι συνάδελφοί που εργάζονται εκεί  να αναγκάζονται για να καλύψουν τις καθυστερήσεις που έχουν προκληθεί με ευθύνη του Υπουργείου, να διεκπεραιώνουν δυσανάλογα μεγάλο όγκο δουλειάς σε  ανεπαρκή χρόνο, με θύματα την αξιοπιστία και την ορθότητα των αποτελεσμάτων και

Η καταστρατήγηση των προβλεπόμενων προθεσμιών να μην επιτρέπει αυτό που το γράμμα και πνεύμα του Νόμου επιτάσσει, δηλαδή την δυνατότητα να έχουν οι αιρετοί  δημιουργήσει ολοκληρωμένη άποψη και θέσεις για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά αυτή την περίοδο όπως ο καθορισμός κενών και υπεραριθμιών ώστε να είναι ουσιαστική η συμμετοχή τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

    Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση είναι κρίσιμες και δεν σταματούν με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Γι’ αυτό:
   

Είναι απαραίτητο να ανταποκρινόμαστε με πνεύμα ενότητας στα καλέσματα και τις κινητοποιήσεις που αποφασίζει η Ε.Λ.Μ.Ε. και
   
Δεν μπορούμε να εφυσηχάσουμε αλλά πρέπει να επαγρυπνούμε και μετά την λήξη αυτής της  χρονιάς.



ΣΑΚΚΑΣ     ΙΩΑΝΝΗΣ                                      ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΚΙΝ. ΤΗΛ.6972301274                                       ΚΙΝ.ΤΗΛ.6985603359


  
ΥΓ  Δεν ξεχνάμε και θεωρούμε ότι είναι κατ’ αρχήν θετικό το ότι όλα τα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. είναι συνάδελφοι. Πιστεύουμε επίσης ότι το θυμούνται και αυτοί.

Με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  για την πραγματοποίηση  Γ.Σ.  , θέλω και να σας στείλω τις ευχές μου για τον καινούριο χρόνο αλλά και να υπογραμμίσω την αναγκαιότητα για την παρουσία σας σ’ αυτή, όπως αναδεικνύεται    και από το περιεχόμενο του καλέσματος σ’ αυτή.

Πράγματι το πόσο κρίσιμη θα είναι αυτή η  χρονιά είναι προφανές και αντιληπτό από το σύνολο του κλάδου μας όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα επικοινωνία μαζί σας και αναμενόμενο μετά τις δραματικές αλλαγές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή δρομολογηθεί (αλλαγή στις περιοχές μετάθεσης, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, ¨αξιολόγηση¨, Τεχνολογικό Λύκειο, Νέο Λύκειο κτλ.).

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση επίσης, μετά από τις παραπάνω αλλαγές θα δημιουργηθεί στο ΠΥΣΔΕ και τα διλλήματα θα είναι πολλά  για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπισθεί αυτή, γι’ αυτό σημαντικότερη από κάθε άλλη φορά  θα είναι  η δική σας συμβολή και γι’ αυτό το λόγο, δηλαδή ώστε να γίνουν οι καλύτερες για τον κλάδο επιλογές.

Συνάδελφοι

Απέφυγα να αναφερθώ άλλη μια φορά  στα πολυσυζητημένα πια αίτια αυτής της κατάστασης ( Τρόϊκα, Μνημόνιο,ΔΝΤ), αυτά  είναι πια ξεκαθαρισμένα και επειδή και η συζήτηση γι’ αυτά έχει πλέον εξαντληθεί   πρέπει  να αρχίσει σοβαρός και υπεύθυνος  προβληματισμός για τον τρόπο αντίστασής μας, τις θέσεις μας στα τριτοβάθμια όργανα (στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιείται  και το συνέδριο της ΟΛΜΕ), τον τρόπο οργάνωσης και  λειτουργίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος γενικότερα.    

        .





Τάσος  Αρμυριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου