Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Διάσπαση στους Νέους Αγρότες

- Απόφαση του νέου προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Θοδωρή Βασιλόπουλου, να διοργανώσει το Πανελλήνιο Συνέδριο στη Φθιώτιδα. 

- Γιάννης Σταμόπουλος και Νίκος Λιόλιος θέλουν τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου στη Φθιώτιδα.

Φυγόκεντρες δυνάμεις ενεργοποιεί η απόφαση του νέου προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Θοδωρή Βασιλόπουλου, να διοργανώσει το Πανελλήνιο Συνέδριο στη Φθιώτιδα. 

Η αντιπαλότητα μεταξύ Βασιλόπουλου και Λεωνίδα Ραβανού, του προέδρου της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας, που θα διοργάνωνε το φετινό συνέδριο έχει ξεκινήσει από την εποχή του πρώτου Farmers’ Market της Πρέβεζας. 

Η προβολή του κ. Ραβανού, αρχικά έδωσε το έναυσμα στον κ. Βασιλόπουλο να ξεκινήσει ένα Farmers’ Market στον Πύργο Ηλείας. Όταν δεν τα κατάφερε, είδε ότι θα μπορούσε να καρπωθεί δημοσιότητα από το Συνέδριο του Σεπτεμβρίου, αλλά ο κ. Ραβανός ετοιμαζόταν για δεύτερη παράλληλη διοργάνωση, το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου στις 6-8 Σετπεμβρίου.

Τότε ήταν που ζήτησε ουσιαστικά από τον «αυτονομιστή» Πρεβεζάνο να δηλώσει τη σύμπλευσή του με το νέο «δόγμα» της διοίκησης Βασιλόπουλου. Ο κ. Ραβανός δεν δέχθηκε και προτίμησε να κρατήσει το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου. Οι πηγές της Agrenda αναφέρουν ότι ο κ. Ραβανός δεν επιλέγει την πόλωση, αλλά ήδη συγκροτείται νέος αυτόνομος πυρήνας από τις ενεργές ΕΝΑ.



Γιατί θέλει τη Φθιώτιδα

Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η επιλογή της Φθιώτιδας για τον κ. Βασιλόπουλο. Από τη Λαμία κατάγεται ο Γιάννης Σταμόπουλος, ο νέος διορισμένος για ένα εξάμηνο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, ενώ δήμαρχος Λοκρών (Αταλάντη, Καμένα Βούρλα κ.λπ.) είναι ο Νίκος Λιόλιος, παλιός πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Και τα δύο αυτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν λόγο να θέλουν τη διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου για την περιοχή τους, με σκοπό να τονώσουν το πολιτικό προφίλ τους και να προβάλουν την κομματική τους δραστηριότητα. 

Ειδικά για τον κ. Λιόλιο είναι και θέμα πολιτικής επιβίωσης, αφού το 2014 θα είναι χρονιά δημοτικών εκλογών.

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, το πιθανότερο είναι, λοιπόν, η «κουδούνα» των Νέων Αγροτών να ηχήσει στα... Καμένα Βούρλα στις 6 Σεπτεμβρίου, αντί για την Πρέβεζα, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί.

agronews

1 σχόλιο:

  1. Διάσπαση στους Νέους Αγρότες λόγω μικροπολιτικών συμπεριφορών συνδικαλιστάδων πολιτικάντιδων...
    Ο σκοπός να τονώσουν κάποιοι το πολιτικό προφίλ τους και να προβάλουν την κομματική τους δραστηριότητα είναι ιερός για όλα τα κομματόσκυλα σε αυτή τη χώρα...
    Ειδικά αν τίθεται και θέμα πολιτικής επιβίωσης μερικών εξ αυτών...
    Οι Νέοι Αγρότες θα πληρώσουν κι αυτοί το τίμημα, όπως και Παλαιοί Αγρότες...
    Συνεταιρισμοί - Επιδοτήσεις - Διοργανώσεις - Φιέστες - Εκδηλώσεις - κτλ κτλ κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου