Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κινητοποίηση αγροτών στην Εφορία Λαμίας

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΑΧΙΝΟΥ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ


Η φορολόγηση των χωραφιών είναι ένα ακόμη χαράτσι και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Η καπιταλιστική κρίση, που δεν οφείλεται φυσικά στα λαϊκά στρώματα, αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να χτυπήσει τα δικαιώματα, αλλά και το εισόδημά μας, τη μείωση μισθών και συντάξεων. Είναι η απόδειξη ότι πληρώνουμε την κρίση, ενώ την ίδια ώρα ρευστοποιείται χρήμα για τις τράπεζες, αυξάνουν τα κέρδη του κεφαλαίου.


Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επιστροφή του ΦΠΑ που ούτως ή άλλως θα είναι περικομμένη κατά σχεδόν 50%. Θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή του ΦΠΑ, ενώ όλοι την περίμεναν για να καλύψουν τα έξοδα που τρέχουν, αλλά και να συνεχίσουν την καλλιέργεια. Συνδέεται για πρώτη φορά με την ποσότητα παραγωγής που έχει καθορίσει ο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις από ζημιές και μπορεί να αυξηθεί ως και 30%. Από κει και πέρα όποιος παραγωγός ξεπερνά αυτό το πλαφόν (που είναι μικρό σε όλα τα προϊόντα - άρα θα υπάρχει υπέρβαση) θα μπαίνει στον έλεγχο και πρέπει να παραδώσει παραστατικά, τιμολόγια, που να δικαιολογούν την παραγωγή. Αυτός ο έλεγχος λόγω και έλλειψης προσωπικού στις ΔΟΥ  θα κάνει 6-8 μήνες, που σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ. Θέτουμε αίτημα για στελέχωση των ΔΟΥ με επαρκή και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο έλεγχος. Υπάρχει κίνδυνος ότι πολλοί αγρότες που θα μπουν στον έλεγχο δεν θα έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υπάρξει πρόβλημα και μάλλον δεν θα πάρουν κάποιοι ΦΠΑ. Απαιτούμε να δοθεί σε όλους τους αγρότες που καλλιεργούν και παράγουν, με τα τιμολόγια, χωρίς να συνδέεται με το πλαφόν που βάζει ο ΕΛΓΑ.

Καλούμε όλους τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν 
να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουμε 
την Παρασκευή 9.00 πμ στην εφορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου