Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ακόμη μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

   

Κ.Κ.Ε
Κ.Ο.  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
                                                                           Λαμία, 10/6/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ακόμη μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε εξέλιξη. Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ προσπαθούν να παρασύρουν τους εργαζόμενους σε ανώδυνα γι’ αυτούς και την πολιτική τους μονοπάτια.

Ενώ η κυβέρνηση ,ο ΤΑΙΠΕΔ και η Διοίκηση της Επιχείρησης προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, προσλαμβάνουν μερικούς εργαζόμενους στις εργολαβίες, που - φυσικά - δεν είναι μόνιμοι και έχουν περιορισμένα δικαιώματα και απολαβές, για να δημιουργήσουν ψεύτικο κλίμα ευφορίας και να διευκολύνουν την πώληση της επιχείρησης, που τάχα θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας..

Θέλουν να μπερδέψουν τους εργαζόμενους για την πραγματική κατάσταση και να τους εμπλέξουν σε διαπραγματεύσεις ακόμα και σε μεταξύ τους καυγάδες για τον τόπο κατοικίας αυτών που θα προσληφθούν. Δηλαδή, πόσοι θα είναι από την Λάρυμνα, το Μαρτίνο την Μαλεσίνα ή την Αταλάντη.

Το Κ.Κ.Ε με αίσθημα ευθύνης απευθύνεται στον λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ζητώντας τους να μην παρασυρθούν. Να μην αποπροσανατολισθούν. Να μείνουν συσπειρωμένοι στα αιτήματα τους :

  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ
  • Προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων από την ίδια την εταιρεία, που πρέπει να απορροφήσει και αυτούς που δουλεύουν στις εργολαβίες.
  • Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα που θα αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο της Χώρας σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων. Με τον φυσικό πλούτο και τις παραγωγικές μονάδες κοινωνικοποιημένες. Διαγραφή του χρέους, μακριά από την Ε.Ε και κυβερνήσεις που υπηρετούν το κεφάλαιο.

Σας καλούμε να καταδικάσετε αποφασιστικά την επιχείρηση του αποπροσανατολισμού που χρησιμοποιεί το καρώτο των προσλήψεων ποντάροντας στην δυστυχία και την αγωνία χιλιάδων ανέργων γύρω μας. Σήμερα τις υπόσχονται ή τις δίνουν επιλεκτικά και αύριο τις παίρνουν πίσω. Οι ίδιοι που σπέρνουν την δυστυχία και δημιουργούν το «τέρας» της ανεργίας, εκβιάζουν και θέτουν σε ομηρία τον λαό, για ένα μεροκάματο πείνας και τρόμου, από τα πολλά ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα από τις συνειδητές ελλείψεις του εργοστασίου.

Προσλήψεις περισσότερες και μόνιμες, με πλήρη δικαιώματα μπορούν να γίνουν μόνο από την ΛΑΡΚΟ, που θα είναι λαϊκή περιουσία και θα λειτουργεί με λαϊκή εξουσία και εργατικό έλεγχο. Όσο θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, είτε με κρατική μορφή, είτε με απευθείας ανάθεση θα συνεχίζεται η ίδια τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου