Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Παράτυπες χορηγίες από τη ΛΑΡΚΟ προς το Δ.Δ.Λάρυμνας καταγγέλλει η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ"



11/6/2013
                                      
                                                                              ΠΡΟΣ:
1.    ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ
2.    ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


    κ.κ Δήμαρχε, Πρόεδρε,

με τις επιστολές αρ. πρωτ. 40/11-4-2011, 41/11-4-2011, 10/2-5-2012 και 21/13-7-2012, οι οποίες φέρουν την σφραγίδα του Δήμου και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λάρυμνας φαίνεται ότι ζητήθηκαν χρήματα από την ΓΜΜΑΕ Λάρκο ύψους 19.700 € και ότι έχουν εγκριθεί και εισπραχθεί 9.300 €, επίσης έχει εισπράξει από άλλη επιχείρηση τμηματικά άλλα 1000 €

Ξέρουμε ότι τα αιτήματα αυτά δεν αποτελούν απόφαση του Τοπ. Συμβουλίου Λάρυμνας, ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, αλλά αυθαίρετη και παραβατική ενέργεια του Προέδρου της Λάρυμνας.


Επειδή οι όποιες επιχειρήσεις δεν δίνουν χρηματικά ποσά χωρίς ανταλλάγματα, ο κώδικας Δήμου και Κοινοτήτων προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες περί αποδοχής δωρεάς που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν.

Επίσης είναι γνωστό, ότι εισπράξεις χρημάτων για λογαριασμό του Δήμου γίνονται από την οικονομική του υπηρεσία, τους εντεταλμένους υπαλλήλους ταμία ή εισπράκτορα.

Από όσα γνωρίζουμε φαίνεται ότι τα παραπάνω αναφερόμενα ποσά δεν εισπράχθηκαν με τις πρέπουσες διαδικασίες, αλλά παράτυπα, πέρα και έξω κάθε αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας από τον πρόεδρο της Κοινότητας Λάρυμνας χωρίς τα ανάλογα δημοτικά παραστατικά.

Επειδή η ενέργεια αυτή είναι κατάχρηση εξουσίας, δημιουργεί θέμα ηθικής τάξης, οικονομικής είσπραξης, διαχείρισης και διαφάνειας χρημάτων του Δήμου, ζητάμε να  φέρετε το θέμα για συζήτηση στο άμεσο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να διαπιστώσουμε πώς και πού διατέθηκαν τα χρήματα αυτά, με πια παραστατικά δικαιολογούνται, αν φαίνονται στα έσοδα – έξοδα, το Βιβλίο καταγραφής περιουσίας του Δήμου για να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις.
  
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ


Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  

3 σχόλια:

  1. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ "ΜΑΥΡΟΥ" ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΣΩΣΤΑ; Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΒΙΛΑΕΤΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ; ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ; Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ; ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου