Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Νομοθετική πρωτοβουλία της ΚΟ ΠΑΣΟΚ για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους


Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους (φαρμακοποιούς, προμηθευτές, παρόχους υγείας, κ.λπ.), καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Ενδεικτικά, από το τέλος Απριλίου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει αποδώσει στους πιστωτές μόνο το 1/3 των ποσών που του έχει διαθέσει (πιστώσει) το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ μόνο στους Ευβοείς φαρμακοποιούς ο οργανισμός οφείλει 8 εκατομμύρια ευρώ. 

Η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε οικονομική ασφυξία σειρά επιχειρήσεων με δραματικές συνέπειες για τους εργαζομένους σ΄αυτές, οι οποίοι δεν πληρώνονται ή απειλούνται με απόλυση.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα προτείνουν  για λόγους πρόδηλου δημοσίου συμφέροντος, οι οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ή των φορέων των οποίων ο κλάδος υγείας μεταφέρθηκε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), προς τους συμβεβλημένους προμηθευτές – παρόχους υπηρεσιών υγείας κ.λ.π.,
να δύνανται να εξοφληθούν άμεσα και μόνο όσο αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που υφίστανται την 31.12.2011 και κατά ποσοστό 70% (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμες κρατήσεις) υπό μορφή προκαταβολής και θα ακολουθήσει ο έλεγχος και η εκκαθάριση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητηθεί από τον τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Παπαγεωργόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου