Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Σύντομα η επίλυση των προβλημάτων και η απρόσκοπτη έκδοση εγγράφων μέσω του συστήματος TAXIS από τα Κ.Ε.Π. των Δήμων


Τα προβλήματα της αδυναμίας έκδοσης εγγράφων αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών μέσω του συστήματος TAXIS από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, οφείλονται, σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, είτε στην προσωρινή διακοπή των υπηρεσιών,  είτε στην καθυστέρηση λόγω επικαιροποίησης των στοιχείων των φορολογουμένων.

Απάντηση απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή η κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου σχετικά με την αδυναμία έκδοσης εγγράφων αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών μέσω του συστήματος TAXIS από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. 

Το υπουργείο αναγνωρίζοντας τις δυσλειτουργίες των υπηρεσιών, ενημέρωσε μεταξύ άλλων την κα Μακρή, ότι σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία είναι η καθ’ύλην αρμόδια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, αυτά οφείλονται είτε στην προσωρινή διακοπή των υπηρεσιών,  είτε στην καθυστέρηση λόγω επικαιροποίησης των στοιχείων των φορολογουμένων. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος των υπηρεσιών και των δύο υπουργείων είναι η αποτελεσματική συνεργασία για την όσο το δυνατόν συντομότερη επίλυση των προβλημάτων.

Η σχετική απάντηση έχει ως εξής:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 ‘Σε απάντηση της υπ' αριθμ. 7556/22.2.13 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής κ. Ελένη Μακρή Θεοδώρου και με θέμα «Αδυναμία έκδοσης εγγράφων αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)», σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθο:

Μέσω σχετικών ΚΥΑ παρέχονται από τα ΚΕΠ με χρήση πιστοποιημένης τηλεομοιοτυπίας με το σύστημα TAXISPHONE της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, οι ακόλουθες διαδικασίες:

·        Αντίγραφο ασφαλιστικής ενημερότητας φυσικών προσώπων
·      Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

·        Επανεκτύπωση βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ φυσικού προσώπου
·        Επανεκτύπωση βεβαίωσης έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου
·        Επανεκτύπωση βεβαίωσης διακοπής εργασιών φυσικού προσώπου
·       Επανεκτύπωση βεβαίωσης μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου μη επιτηδευματία

To Υπουργείο μας έχει δεχθεί κατά καιρούς οχλήσεις από ΚΕΠ για δυσλειτουργίες της υπηρεσίας TAXISPHONE κυρίως στην παροχή αντιγράφου ασφαλιστικής ενημερότητας φυσικών προσώπων και αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Για τις ανωτέρω δυσλειτουργίες η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που είναι και η καθ' ύλην αρμόδια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, και ενημερώθηκε ότι οι δυσλειτουργίες αυτές αφορούν είτε σε προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας, είτε σε μεγάλες καθυστερήσεις στην επικαιροποίηση των στοιχείων φορολογουμένων.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της χορήγησης των εν λόγω βεβαιώσεων αρμοδιότητας του

Υπουργείου Οικονομικών μέσω των ΚΕΠ, ειδικά στην παρούσα συγκυρία κατά την οποία περιορίζεται ο αριθμός των ΔΥΟ, έχει ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ στελεχών των δύο Υπουργείων προκειμένου οι υπηρεσίες αυτές να παρέχονται ηλεκτρονικά μέσω της πύλης «ERMIS», ώστε να είναι δυνατή η διεκπεραίωση τους και μέσω των ΚΕΠ.’ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου