Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς τον Διευθυντή της εφημερίδας "ΗΜΕΡΑ"










Λαμία, 19/4/2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Διευθυντή της εφημερίδας "ΗΜΕΡΑ"

Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα τελευταία δημοσιεύματά σας,  σε σχέση με τα φαινόμενα διαπλοκής που χρόνια τώρα εμφανίζονται στην λειτουργία του ΤΕΙ Λαμίας. Για την παράταξη της ΔΑΠ και τις σχέσεις της με ορισμένους καθηγητές. Για την αξιοποίηση της σε φάσεις .που κάποιοι καθηγητές αντιπαρατάσσονταν για διοικητικά ζητήματα του ΤΕΙ.

Διαβάσαμε, επίσης, με ξεχωριστό ενδιαφέρον την επιστολή του σπουδαστού που σχολίαζε την εκλογική διαδικασία, όπως αυτή εξελισσόταν σε κάποιον από τους συλλόγους που ελέγχει η ΔΑΠ, στο φύλλο της 19ης Απριλίου.

Μας ήρθαν, αμέσως, στην σκέψη μας, παλιότερες ανακοινώσεις της ΚΝΕ και της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ, αλλά και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που κατήγγειλαν  τέτοια φαινόμενα στο συγκεκριμένο ΤΕΙ, μιλώντας για τρομοκρατικές συμπεριφορές  και βιαιοπραγίες της ΔΑΠ που παρέπεμπαν σε φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.


Ανάλογη καταγγελία είχαμε κάμει εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, καλώντας τον λαό να στιγματίσει και να απομονώσει τέτοιου είδους φαινόμενα. Είχαμε επισκεφθεί ειδικά για αυτό το ζήτημα και ζητούσαμε από την Διοίκηση του ΤΕΙ, από τον Δήμαρχο της πόλης, την περιφέρεια και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες.

Σε αυτή την βάση, σπουδαστές των ΤΕΙ, συσπειρωμένοι γύρω από την αντίληψη πως ο αγώνας τους έχει σαφές περιεχόμενο επιδιώκοντας ενιαία, ανώτατη, δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα εκπαίδευση, πως πρέπει να στοχεύει στην ουσιαστική βελτίωση της λειτουργίας τους και πως μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά αν βαδίσει παράλληλα με τα ταξικά συνδικάτα που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των γονιών τους,  σε αυτό το κλίμα,, αντιλαμβανόμενοι πως η ΔΑΠ στο συγκεκριμένο ΤΕΙ ήταν κράτος εν κράτη, ιδρύσαν έναν νέο ενιαίο σύλλογο για όλες τις σχολές του ΤΕΙ, που το πρωτοδικείο προκλητικά αρνήθηκε την τυπική αναγνώριση  του, εξ αιτίας των αναφορών του καταστατικού του σε βάρος της  Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, που θα δυσκόλευαν – τάχα- την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε αυτά τα πλαίσια ζητάμε από τους εργαζόμενους της περιοχής, από τα εργατικά συνδικάτα, αλλά και τους παράγοντες της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν ανάλογα. Καλούμε τον λαό της περιοχής να απομονώσει τέτοιου είδους αντιλήψεις και πρακτικές, που παραπέμπουν στην χρήση βίας και τον φασισμό.

                                                   OI  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                             ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                             ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                             ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου