Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Συμεών Κεδίκογλου: Οι ρητινοκαλλιεργητές θα πάρουν τα χρήματά τους


Το δίκαιο αίτημα για τη διατήρηση της ενίσχυσης των ρητινοκαλλιεργητών μετά από προσπάθειες βαίνει προς επίλυση. 

Ο βουλευτής Εύβοιας κ.Συμεών Κεδίκογλου επισκέφθηκε εκ νέου τον ειδικό γραμματέα κ. Αμοργιανιώτη για να πληροφορηθεί την πορεία του αιτήματος που έχει ζητήσει από κοινού με τους ρητινοκαλλιεργητές στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Αρχικά, ο κ. Αμοργιανιώτης επεσήμανε τις δυσκολίες που προέρχονται από το μειωμένο τακτικό προϋπολογισμό και εξέταζε μία αύξηση της τάξης των 200.000 ευρώ. Ο βουλευτής του νομού, που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό ρητινεργατών πανελλαδικά, ωστόσο επέμεινε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ικανοποιητικό για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.


Η λύση διαφαίνεται τώρα με μεταφορά πίστωσης από άλλο κωδικό του προϋπολογισμού προς ενίσχυση των ρητινοκαλλιεργητών ποσού της τάξης των 800.000 ευρώ, ώστε η ενίσχυση να πλησιάσει τα περσινά επίπεδα. 

Πρόκειται σαφώς για ευνοϊκότερη εξέλιξη από την αρχική εισήγηση του υπουργείου για αύξηση κατά 200.000 ευρώ. 

Ο κ.Κεδίκογλου θα συνεχίσει την προσπάθεια και προς το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι την υπογραφή της απόφασης και θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος για το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την οριστικοποίηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου