Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου: «...ο κόσμος περιμένει λύσεις και προτάσεις...»



      Στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων» τοποθετήθηκε σήμερα 24-04-2013 η κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου
Η βουλευτής τόνισε ότι η κοινωνία, η οποία βρίσκεται στα όριά της, έχει ανάγκη τη διόρθωση παθογενειών και τη συμπλήρωση ελλείψεων μέσα από ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα ανακουφίσει κοινωνικές ομάδες, θα εξορθολογήσει τη λειτουργία του δημοσίου και θα αντιμετωπίσει υφιστάμενες δυσλειτουργίες του κράτους.

     Σ’αυτό το πλαίσιο το παρόν νομοσχέδιο θεσπίζει την προκαταβολή του ποσού σύνταξης για τους αποχωρούντες υπαλλήλους του δημοσίου και τους στρατιωτικούς λόγω καθυστερήσεων της απονομής της σύνταξής τους. 
Επιπλέον, το ανώτερο χρονικό όριο των 8 μηνών μέσα στο οποίο οι υπηρεσίες του δημοσίου οφείλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συνταξιοδότησης, θα λύσει το πρόβλημα που έχει συσσωρευτεί λόγω του μεγάλου όγκου των αποχωρήσεων.


    Η κα Μακρή αναφέρθηκε επίσης στην επικαιροποίηση του καθεστώτος των αδρανών τραπεζικών λογαριασμών, τα χρήματα των οποίων μετά από συγκεκριμένη διαδικασία περιέρχονται στο δημόσιο για την ορθολογική αξιοποίησή τους. 
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ενίσχυση της νομικής υπηρεσίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από ιδιώτες δικηγόρους για δίκες οι οποίες γίνονται εκτός Αθηνών, άρει την ερημοδικία, ενισχύει τους τοπικούς δικηγορικούς συλλόγους και, ενισχύει και περιορίζει τα έξοδα του κράτους.

  Η βουλευτής, τέλος, σχολιάζοντας την καταψήφιση του νομοσχεδίου από την αντιπολίτευση είπε χαρακτηριστικά: «Η στείρα αντιπαράθεση το μόνο που προσφέρει είναι θεαματικές λογομαχίες. Αν αυτό επιδιώκετε, το κερδίσατε. Αλλά ο κόσμος περιμένει λύσεις και προτάσεις και όχι ερασιτεχνικές παραστάσεις νεοσύστατων θιάσων».

1 σχόλιο:

  1. κ.Μακρη περισσεύει η υποκρισία σας. μην παρουσιαζεται το πλαισιο απορρυθμισης που επιβαλλετε στο σύτημα δημόσιας διοίκησης και στην οικονομία της χώρας ως συγκεκριμένες θετικές προτάσεις και λύσεις. Εκτός από κάτι ψιλα όντως θετικά το συνολικό πλαίσιο δεν είναι υπερ του απλού κόσμου. Μην πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου