Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Το Υπουργείο Υγείας υιοθετεί πρόταση του Συμεών Κεδίκογλου και του ΠΑΣΟΚ για απευθείας εισφορές στον ΕΟΠΥΥ χωρίς παρέμβαση Ταμείων


Στις 5 Σεπτεμβρίου, σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ο Συμεών Κεδίκογλου πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων πρότεινε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σαλμά

«Η πρώτη πρόταση που κάνουμε, είναι ότι  πρέπει να αποδίδονται άμεσα οι εισφορές που είναι για τον ΕΟΠΥΥ στον ΕΟΠΥΥ και όχι στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία τα παρακρατούν. Τα χρήματα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν άμεσα στον ΕΟΠΥΥ». 

Ο λόγος της πρότασης του βουλευτή είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία παρακρατούν εισφορές υγείας προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις συντάξεις, δημιουργώντας χρηματοδοτικό κενό στον ΕΟΠΥΥ.


Χτες στην Επιτροπή ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα τοποθετούνται οι εισφορές των ασφαλισμένων για τον κλάδο Υγείας και οι οποίες θα διαχωρίζονται απευθείας μετά την καταβολή τους και όχι μέσω των επιμέρους ταμείων. 

Είναι μία πρόταση που έστω και επτά μήνες μετά, καλώς τίθεται σε εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου