Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Τριμελής επιτροπή απόλυσης Δ. Υ.


   Το «πράσινο φως» για χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων άναψαν οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη που είχαν σήμερα, Σάββατο, με τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
    Με τη μόνιμη αντιλαϊκή του σοβαρότητα ο πρόεδρος της «αριστερής» ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης, αν και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εστιάζοντας στους επίορκους, δεν έκρυψε ότι στην απόλυση θα οδηγηθούν και πολλές χιλιάδες άλλοι, μέχρι το 2015, οι οποίοι θα κριθούν με βάση την «αξιολόγηση» και την «κινητικότητα». Προεξόφλησε δε και το κλείσιμο οργανισμών που «δεν έχουν λόγο ύπαρξης»!
   Με αισχρό τρόπο ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος, προσπάθησε να εξωραΐσει τη βάρβαρη πολιτική που στηρίζει. Έφερε μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, σε αντιπαράθεση εργαζόμενους και άνεργους, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ.   
   Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τις απολύσεις από την «Ημερησία του Σαββάτου»:

«Έχουμε ήδη ενάμισι εκατομμύριο ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και να γίνεται τόσος “θόρυβος” για μερικές χιλιάδες που θα φύγουν νόμιμα από το δημόσιο, ώστε να πάρουν τις θέσεις τους άλλοι πιο άξιοι;»
   Καλλιεργώντας αυταπάτες, για δήθεν αναπλήρωση όσων απολυθούν, ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε προκλητικότατα: «Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».  
   Εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, νέες και νέοι,
   Καμιά αναμονή! Καμία αυταπάτη!  
   Η διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικα θα καταλήξει και πάλι σε κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων.
   Με πρόσχημα τους επίορκους προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις και ταυτόχρονα προωθούν κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, νέους φόρους και χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις. Σε όλα, όσα έχουν υπογράψει με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
   Κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν πρέπει πια να υποκύψει στην προπαγάνδα και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης. Να μην εξαπατηθεί από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», ούτε από τις δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις που τόν καλούν να διαλέξει έναν άλλο, «καλύτερο» εκμεταλλευτή.
    Χρειάζεται τώρα εργατική λαϊκή αφύπνιση και συμμαχία για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που εξοντώνει το λαό για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.
   Την αστική τάξη και το δικό της κράτος πρέπει να το ανατρέψει ο λαός και να επιβάλει τη δική του εξουσία στην κοινωνία και στην οικονομία. Να μετατρέψει το κράτος των «ολίγων» σε εργατικό - λαϊκό κράτος




ΛΑΜΙΑ                            13/4/2013

1 σχόλιο:

  1. Κυριε Αλεξιου μηπως ειναι ψεμματα ?????δεν σας ειδα να σχολιαζετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου