Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ν.Ε Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Κυριακή 21 Απριλίου - Ημέρα μνήμης και αντιφασιστικών εκδηλώσεων


            Σήμερα, 46 χρόνια μετά το 1967, τα συνθήματα της αντιδικτατορικής αντίστασης, παραμένουν επίκαιρα. Από το γύψο που έβαλαν την Ελλάδα για 7 χρόνια οι συνταγματάρχες της χούντας, βιώνουμε σήμερα τη μνημονιακή φτώχεια, την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος, την υποτέλεια στις επιταγές της τρόικα, τη γενικευμένη καταστολή, την ανενόχλητη εγκληματική δράση παρακρατικών και ναζιστικών ομάδων.

      Πάνω στα κοινωνικά ερείπια της μνημονιακής πολιτικής, πάνω στο διαλυμένο κοινωνικό ιστό διαμορφώνονται οι όροι για την έξαρση του κυνισμού και της ανθρωποφαγίας. Και αυτή η πραγματικότητα είναι  βέβαιο ότι θα γεννήσει κι άλλες «Μανωλάδες», αν δεν αντισταθούμε.

          Τόσο απέναντι στη φασιστική απειλή, όσο και απέναντι στην απόπειρα περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όσων αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, που επιχειρείται από τη μνημονιακή δημοκρατία "έκτακτης ανάγκης" του κ. Σαμαρά, μία είναι η απάντηση:

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει,
ο λαός μας έχει και μνήμη και γνώση.
  
 Σήμερα ημέρα μαύρης επετείου  επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, σε πολλές πόλεις της χώρας, οργανώνονται από δεκάδες κοινωνικούς φορείς, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις με συνθήματα
  
«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»
«ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει και καλεί σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα.


Ν.Ε Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου