Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ερώτηση Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για την λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού και στην επικείμενη κατάργησή τους


Ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε στη Βουλή η κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου που αφορά στην λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού και στην επικείμενη-προτεινόμενη κατάργησή τους από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Η βουλευτής αναφερόμενη ειδικά στην στην καθ’ύλην αρμόδια Υπηρεσία της Στερεάς Ελλάδας τόνισε την άριστη κατάρτιση και τεχνογνωσία των στελεχών της οι οποίοι επί σειρά ετών συμβάλλουν τα μέγιστα, αναδεικνύοντας  το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής και συνεισφέροντας στην εύρυθμη λειτουργία των Τουριστικών επιχειρήσεων.

Η σχετική ερώτηση έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ
‘ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Π.Υ.Τ.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ»
Σ

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Στερεάς Ελλάδας εδρεύει στην Λαμία, εξυπηρετεί και προάγει το Τουριστικό προϊόν στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας, εδώ και 25 χρόνια με στοχευόμενες δράσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς.     

Η δημιουργία της αποτελούσε και αποτελεί στρατηγικής σημασίας θέση, λόγω του ότι εξυπηρετεί περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά ως «ομφαλός της γης» και δείχνει πόσο σημαντική είναι η επιλογή της συγκεκριμένης κομβικής πόλης.

Οι συνέπειες από τυχόν κατάργηση της Π.Υ.Τ. Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λαμία θα είναι:

-        Η δυσλειτουργία στον συντονισμό και στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχονται σε 2500 Τουριστικές επιχειρήσεις της περιφέρειας.
-           Η αύξηση της γραφειοκρατικής και καθυστέρηση στην αξιοποίηση των τουριστικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με δεδομένη την δυσκολία απορρόφησης των κονδυλίων, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους πέντε νομούς της περιφέρειας και για το κράτος την συγκεκριμένη εποχή.
-             Η δημιουργία προβλημάτων στην πρόσβαση και στην αμεσότητα μεταξύ του Επιχειρηματία.  

Κατόπιν αυτών

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
1)      Ποιος είναι ο σχεδιασμός  του Υπουργείου για τις Υπηρεσίες Τουρισμού ;
2)      Ποια η προοπτική της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Στερεάς Ελλάδας, αν επίκειται μεταφορά της και με ποια κριτήρια;
                                                                                                Η ερωτούσα Βουλευτής
                                                                                              Ελένη Μακρή-Θεοδώρου’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου