Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Φθιώτες μεγαλοκαταθέτες σε κυπριακές τράπεζες!


Μετά το αρχικό σοκ οι καταθέτες της Φθιώτιδας αντιμετωπίζουν με  ψυχραιμία την  κυπριακή κρίση που έχει  ως συνέπεια  να  παραμένουν κλειστά και στη Λαμία τα καταστήματα των δυο  κυπριακών Τραπεζών της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Λεωνίδου και της Λαϊκής Τράπεζας στην  γωνία Καποδιστρίου και Λεωνίδου.
 
Από το μεσημέρι του Σαββάτου που ανακοινώθηκε επίσημα το  κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες υπήρξε μικρή κινητικότητα στα  μηχανήματα ATMτων δύο Τραπεζών αλλά οι συναλλαγές για μικρά σχετικά ποσά γίνονταν κανονικά.
 
Η ανησυχία αφορά κυρίως όχι τους καταθέτες εδώ στις κυπριακές τράπεζες, όσο  τους καταθέτες στην Κύπρο.
 
Ειδικότερα μετά την κρίση  στην Ελλάδα πολλοί  φθιώτες καταθέτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, ελάχιστοι  έμποροι και  αρκετοί μεγαλοϊδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε μαζικές αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών και ανάλογες καταθέσεις, αναφέρονται ποσά που κυμαίνονται από  100.000 ευρώ και πάνω έως και  1 εκατομμύριο σε κυπριακές τράπεζες αλλά στην Κύπρο.
 
Ορισμενοι  ταξίδευαν στην μεγαλόννησο ή έστελναν δικούς τους ανθρώπους εκεί για να πραγματοποιήσουν καταθέσεις σε τοπικούς λογαριασμούς, είναι αυτοί που υπέστησαν το euroκούρεμα και  χάνουν μεγάλα ποσά.
 
Κυρίως δε αυτό το κούρεμα  ζημίωσε όσους  είχαν κάνει  τέτοιου  ύψους καταθέσεις το  τελευταίο χρονικό διάστημα δηλαδή μέσα στον 2012 γιατί όσοι  είχαν  εμπιστευτεί τις οικονομίες τους στην Κύπρο από  παλαιότερα  είχαν απολαύσει  υψηλούς τόκους και το κακό είναι… μικρό!
 
Μπορεί  τα καταστήματα να είναι  κλειστά όμως υπάρχουν ένα δυο-διευθυντικά στελέχη και όσοι  γνωρίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους οι άλλοι δυστυχώς θα περιμένουν μέχρι την Πέμπτη εκτός αν  παραταθεί  το  κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών και  φυσικά η αγωνία τους!
 
lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου