Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο καραμανλισμός της “Αριστεράς”


Αυτό μόνο έχουμε να πούμε: Και σ' ανώτερα κ. Τσίπρα και κ. Κουβέλη, “αριστεροί” ηγέτες, που μάς καλούσατε -το ΚΚΕ- προεκλογικά σε κυβέρνηση της “Αριστεράς”, ώστε να “σώσουμε” το λαό από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!  

Η Ν.Ε. Φθιώτιδας τοποθετείται με αφορμή τις ομιλίες τους, σήμερα Τετάρτη, σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλής».

Έχουν μάλιστα προηγηθεί δηλώσεις με τις οποίες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έπλεκε το εγκώμιο του Κωνσταντίνου και του Κώστα Καραμανλή, τους οποίους αντιπαρέθετε στον Α. Σαμαρά, καταγγέλλοντάς τον για αυτουργό της «ακροδεξιάς στροφής» της ΝΔ. Είναι φανερό ότι οι ελεγείες για τους πρώην αρχηγούς της ΝΔ, κολακεύουν ένα ακροατήριο που σήμερα βρίσκεται στους κόλπους της.

Το χειρότερο είναι ότι ξεπλένουν την αστική εξουσία και διακυβέρνηση συνολικά, υπονοώντας ότι υπάρχουν και καλοί διαχειριστές της, οι οποίοι την άσκησαν με σύνεση, με δημοκρατική ευαισθησία, με γνώμονα κάποιο γενικό καλό. Άρα ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν και σήμερα διαχειριστές της αστικής εξουσίας που θα ανακουφίσουν τον λαό.   

Η “αφήγηση” του ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει μονοκονδυλιά τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της ΝΔ σαν αστικό κόμμα, όποτε βρέθηκε στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Ενώ χρεώνει αποκλειστικά στα ιδιαίτερα γνωρίσματα της προσωπικότητας του κάθε πολιτικού αρχηγού αποφάσεις και επιλογές που διαμορφώθηκαν σε ένα γενικότερο πλαίσιο και πάντως σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες της τάξης που αυτοί εκπροσωπούσαν.

Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που τόσο εκθειάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μετεξέλιξη της «μαύρης» ΕΡΕ. Δεν άλλαξε «αντιλήψεις», δεν μεταλλάχθηκε σε προοδευτικότερη κατεύθυνση. Άλλαξαν οι συνθήκες τις οποίες κλήθηκε να διαχειριστεί η ΝΔ του Κ. Καραμανλή.

Οι ταξικές κοινωνίες δεν πορεύονται με βάση τα γνωρίσματα της μιας ή της άλλης προσωπικότητας, αλλά με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον της τάξης που εξουσιάζει.   Αυτό κρύβει η “ Ευρωπαϊκή Αριστερά” για να μείνει η άρχουσα τάξη στο απυρόβλητο και ταυτόχρονα, φιλοτεχνώντας την αγιογραφία προηγούμενων προέδρων της ΝΔ, να αποκτήσει εκλογικά ερείσματα στο ακροατήριο της ΝΔ.

Η “αριστεροσύνη” τους είναι τέτοια που επιτρέπει στον κ. Καμένο να τους “βγαίνει από τα αριστερά”, αφού ούτε θα παραστεί ούτε θα μιλήσει στην εν λόγω εκδήλωση.  

Καλούμε το λαό της Φθιώτιδας να “φυλάγεται από τους φίλους του, γιατί τους εχθρούς του τούς ξέρει”.  
  

ΛΑΜΙΑ                         6/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου