Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Λαμία:Σύσκεψη προετοιμασίας για ενδεχόμενο σεισμό

Mε την κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης σεισμών  ασχολήθηκε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. 

Στη συνεδρίαση που έγινε στην αίθουσα της οδού Αινιάνων και προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος παραβρέθηκαν εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων, εκπρόσωποι του ΤΕΕ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και εθελοντών.


Προς αποφυγή εσφαλμένης αντίληψης ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος φρόντισε να διευκρινίσει πως δεν υπάρχει θέμα επικείμενου σεισμού αλλά προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται και δεν προειδοποιεί. Αναφερόμενος στην συμμετοχή των εθελοντών και την ετοιμότητά τους αναρωτήθηκε αν η Πολιτεία έχει τα μέσα που χρειάζονται για να κινηθούν και να βοηθήσουν. Η παρέμβαση του δημάρχου Γ.Κοτρωνιά για τα νέα δεδομένα, κατέληξε σε έναν ενδιαφέροντα διάλογο:


Ο δήμαρχος Γ.Κοτρωνιάς ενημέρωσε και για το σχέδιο εκτάκτων αναγκών ( Ξενοκρατης)που έχει εκπονήσει ο Δήμος εδώ και μια 12ετία. Δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν όλα τα κτίρια, επιβάλλεται τα σχολεία να ελεγχθούν και ο πληθυσμός στο σύνολό του να εκπαιδευτεί για σωστή αντίδραση την ώρα του σεισμού αφού εκεί καταγράφονται και τα περισσότερα προβλήματα.


Ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ αναφέρθηκε στις ενέργειες της δικής του υπηρεσίας και ζήτησε να γίνει καταγραφή μηχανημάτων, υπηρεσιών και εκπαιδευμένων εθελοντών που θα εμπλακούν στην αντιμετώπιση έκτακτου γεγονότος.


Ενώ και ο διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας Παν. Κουτσοπίνης ενημέρωσε για το τι μπορεί να κάνει το ίδρυμα και πως θα συμμετέχει στην αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης μετά από σεισμό. Υπάρχει σε ηλεκτρονική αλλά και έντυπη μορφή το σχέδιο δράσης του ιδρύματος, αλλά δεν είναι σωστό να ανακοινωθούν όλα. Θα ακολουθήσει και σενάριο άσκησης ετοιμότητας για εφαρμογή αυτού του σχεδίου, είπε ο κος Κουτσοπίνης που πρότεινε και στατικό έλεγχο του νοσοκομείου, κυρίως των εγκαταστάσεων του παλαιού κτιρίου οι αντοχές του οποίου δεν είναι εξακριβωμένες.


Έχουμε επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη ελέγχου των κτιρίων, κατά πρώτον των πολυσύχναστων δημόσιων χώρων και στην συνέχεια όλων των παλαιών κτισμάτων , τόνισε στον FM-1 ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αποστόλης Καραναστάσης:


lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου