Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑ Α.Δ.Ι.Π.Π.ΔΕ.


Εισηγήτρια επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.ΔΕ.) ήταν από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων στις 26 και 27 Μαρτίου. 

Η βουλευτής στις τοποθετήσεις της αφού αναφέρθηκε στην πολυλειτουργικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, επεσήμανε την έμφαση που δίνεται τα τελευταία χρόνια στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης και των παραγόντων  που υπεισέρχονται στη λειτουργία της.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου είναι μία από τις προϋποθέσεις βελτίωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης αφού: υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, οδηγεί στην ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η κα Μακρή αναφερόμενη στην θεσμοθέτηση ενός αδιάβλητου αξιολογικού συστήματος ως μοχλό αλλαγής και προάσπισης της αναπτυξιακής πορείας (και της αυτορρύθμισης) του εκπαιδευτικού συστήματος, υπογράμμισε την ανάγκη απαλλαγής της έννοιας της αξιολόγησης από την αμφισβήτηση, τα στερεότυπα και την αρνητική φόρτιση που τη συνοδεύει. 


Επιπροσθέτως, δεν παρέλειψε να συνδέσει άρρηκτα την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου με την ανατροφοδοτική λειτουργία της αξιολογικής διαδικασίας, η οποία θα εδράζεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτείας και εκπαιδευτικής κοινότητας, στη θεμελίωση της αναλογούσας ευθύνης της κάθε πλευράς, καθώς και στη διαμόρφωση της αξιολογικής κουλτούρας των σχολείων όπου  η  συμμετοχή, η συνεργασία και η δικαιοσύνη θα είναι βασικοί παράγοντες διαμόρφωσής της. 

Καταλήγοντας, η βουλευτής ότι στις λογικές από τη μία πλευρά της απραξίας, να μην αλλάξει τίποτα, και από την άλλη «φωτιά και τσεκούρι» που κάποιοι επικαλούνται, επιλέγεται ο δρόμος της υπευθυνότητας για όσους πιστεύουν στις δυνατότητες αυτής της χώρας και του λαού της. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου