Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Εδώ και πάρα πολλά χρόνια μερικές περιοχές της πατρίδας μας επιβιώνουν και αναπτύσσονται χάρη στην ύπαρξη και ανάπτυξη μιας εταιρείας, η οποία δίνει δουλεία σε πάνω από 1000 οικογένειες. 

Περιοχές όπως η Λάρυμνα, το Μαρτίνο, η Μαλεσίνα, το Ακραίφνιο και άλλες πόλεις της Φθιώτιδας αναπνέουν μέσα από τους πνεύμονες του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή της Λάρυμνας και του λατομείου του Αγ. Ιωάννη.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους θεωρούν την εταιρεία οικογένεια και τροφοδοτούν με τους μισθούς τους την ευρύτερη περιοχή. Κοινοτικές επιτροπές ξεχασμένες από τους Καλλικρατικούς Δημάρχους κάνουν έργα και παρεμβάσεις στηριζόμενοι από τη ΛΑΡΚΟ.
    
Ανατρέχοντας στα κοινωνικά δρώμενα των τελευταίων ετών βρίσκουμε εργαζόμενους και μέλη οικογενειών να ενισχύονται σε κακές στιγμές και να μοιράζονται έπαθλα σε αριστεύσαντες μαθητές. Με τέτοιες ενέργειες η εταιρεία στέκεται δίπλα στον κόσμο της και στην περιοχή της.
     
Μηχανήματα και άνθρωποι της εταιρείας καθημερινά σχεδόν εργάζονται σε κοινωφελή έργα  των γειτονικών πόλεων. Κενά, αδιαφορία και αδυναμίες της δημοτικής αρχής αναπληρώνονται από τη ΛΑΡΚΟ με ανταλλακτικά, γενικό υλικό και διαμορφώσεις δημοτικών χώρων.
     
Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής και η ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρυμνας επιβιώνουν χάρη στην τακτική οικονομική βοήθεια της ΛΑΡΚΟ. τα σχολεία της Λάρυμνας ζεσταίνονται χάρη στην διάθεση του πετρελαίου από την εταιρεία.
      
Τα νέα πρόσωπα στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ άρχισαν την θητεία τους αποδεικνύοντας ότι η χρηστή διοίκηση επιτυγχάνει ευκολότερα και καλύτερα δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο.
     
Οι τοπικές κοινωνίες στην πράξη έχουν αποδεχτεί την απουσία ενδιαφέροντος από την δημοτική αρχή που εδρεύει στην Αταλάντη και προσπαθούν να επιλύσουν τα καθημερινά προβλήματά τους με την βοήθεια της ΛΑΡΚΟ. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, φιλόπτωχα ταμεία και Δημόσιες Υπηρεσίες ενισχύονται από την πάντα πρόθυμη μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ΛΑΡΚΟ. Ο κατάλογος των κοινωνικών βοηθούμενων είναι μακρύς και ποικίλος.
     
Βλέποντας όλη αυτή την κοινωνική δράση μία σκέψη έρχεται αυθόρμητη και απρόσκλητη. Τι θα γίνει αν κάποια στιγμή δεν υπάρχει η ΛΑΡΚΟ? Πως θα επιβιώσει όλη η γύρω περιοχή αν κοπούν όλα τα παραπάνω βοηθήματα και δραστηριότητες? Πως θα επιβιώσουν τόσα χωριά και πόλεις τής γύρω περιοχής? Είναι ικανή η δημοτική αρχή με τους πόρους της να αναπληρώσει το μεγάλο κενό αν υπάρξει? Η απάντηση είναι εύκολη και σαφής, Όχι δεν μπορεί.
      
Η ΛΑΡΚΟ δέχεται συνεχώς αρνητικά δημοσιεύματα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το περιβάλλον και τα απόβλητά της. Πολλοί κάνουν εύκολη κριτική και εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον του εργοστασίου της Λάρυμνας. Αυτό που δεν ακούγεται από κανένα είναι τι θα γίνει αν κάποια μέρα σταματήσει να εργάζεται το εργοστάσιο και δεν χρειάζεται την πλειοψηφία ή όλους τους εργαζόμενους.
      
Αυτό που έχει ανάγκη η περιοχή είναι μία ανθούσα ΛΑΡΚΟ και αυτό που έχει ανάγκη η εταιρεία είναι να την νιώθουν φίλη τους εργαζόμενοι και κάτοικοι των γύρω περιοχών.   

5 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΩΓΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ(ΒΛΕΠΕ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ) ΜΗΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ,ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.
    ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
    ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ .
    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΣΑΜΠΑ.
    ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαίρετε η ΛΑΡΚΟ τους ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φταίει ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ , φταίμε εμείς που δεν τον έχουμε πάρει με τα γιαούρτια και τον αφήνουμε να γυρίζει στην ΛΑΡΚΟ λες και είναι τσιφλίκι δικό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιοχές όπως η Λάρυμνα, το Μαρτίνο ή η Μαλεσίνα, ζουν και αναπνέουν καθημερινά τον καρκίνο της ΛΑΡΚΟ.
    Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους θεωρούν την εταιρεία οικογένεια, εν αντιθέσει με τα ουρανοκατέβατα αρπαχτικά που τοποθετούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και λεηλατούν τα ταμεία της ΛΑΡΚΟ.
    Κοινότητες, απαξιωμένες περιβαλλοντικά από εξαιτίας της μολυσματικής ΛΑΡΚΟ διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους μέσα από τον Καλλικρατικό δήμο.
    Ανατρέχοντας στα κοινωνικά δρώμενα, βρίσκουμε οικογένειες θυμάτων της ΛΑΡΚΟ να μην αποζημιώνονται από την εταιρεία η οποία ποιεί την νήσσα.
    Μηχανήματα της εταιρείας καθημερινά διασχίζουν με τεράστια φορτία τους δρόμους του δήμου και προκαλούν φθορές που η δημοτική αρχή καλείται να καλύψει.
    Σύλλογοι και σχολεία της Λάρυμνας αποζημιώνονται με ψίχουλα για να ξεχνούν την καταστροφή που συντελεί η εταιρεία στην υγεία των παιδιών.
    Τα νέα πρόσωπα στην διοίκηση της ΛΑΡΚΟ άρχισαν την θητεία τους αποδεικνύοντας την αλαζονεία τους και την έλλειψη σεβασμού στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία που τους ανέχεται επί σειρά ετών.
    Οι τοπικές κοινωνίες στην πράξη έχουν αντιληφθεί ότι η δημοτική αρχή που εδρεύει στην Αταλάντη υποστηρίζει τα συμφέροντα των δημοτών της και αναγκάζει την ΛΑΡΚΟ να πληρώσει τα όσα οφείλει και παρανόμως δεν απέδιδε στον δήμο και κατ’ επέκταση στους δημότες επί σειρά ετών.
    Βλέποντας όλη αυτή την κοινωνική δράση μια σκέψη έρχεται αυθόρμητα. Πόσο ακόμα θα συνεχίσουν οι αλεξιπτωτιστές διευθυντές της ΛΑΡΚΟ να την λυμαίνονται ενώ παράλληλα πουλάνε φούμαρα και εκβιάζουν τον απλό εργαζόμενο που του πετάνε ένα ξεροκόμματο χωρίς καμία εργασιακή εξασφάλιση, την ίδια ώρα που οι ίδιοι καλοπερνάνε και πολλές φορές όντας συνταξιούχοι, δεσμεύουν ακόμα μία θέση εργασίας σε τόσο δύσκολες για την εργασία εποχές;
    Η ΛΑΡΚΟ δέχεται συνεχώς την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Στις δύσκολες στιγμές όλοι είναι εκεί και της παρέχουν κάθε δυνατή στήριξη. Τι θα γίνει αν κάποια μέρα ξυπνήσει ο εργάτης και ζητήσει απονομή ευθυνών για το κατάντημα της εταιρείας εξαιτίας όλων όσων την καταληστεύουν και την απαξιώνουν εδώ και χρόνια;
    Αυτό που έχει ανάγκη η περιοχή είναι μια νόμιμη και τυπική ΛΑΡΚΟ η οποία να σέβεται την περιοχή και τους δημότες της. Μια ΛΑΡΚΟ η οποία να ανθίζει αναγνωρίζοντας την προσφορά των εργαζομένων, της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης.

    NIKOS PAPARDAKIDIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
      ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου