Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΛΟΚΡΩΝ: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ»

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ !

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στις 16 και στις 20 Μάρτη θα πραγματοποιήσουν 4ωρες στάσεις εργασίας, ενώ στις 28 Μάρτη 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην απεργία της ομοσπονδίας ΠΟΕΜ, και μαζική συμμετοχή σε διαδήλωση στην Αθήνα μαζί με τους άλλους μεταλλεργάτες (ναυπηγεία, χαλυβουργίες κλπ.). Διεκδικούν να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στις κενές θέσεις που τώρα καλύπτονται από συμβασιούχους εργολαβικούς υπαλλήλους και με υπερωρίες.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Λοκρών, θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις αυτές και γενικότερα στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν κάτω από το ζυγό του μνημονίου, να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Η κυβέρνηση ονομάζει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ όπως και όλες τις ιδιωτικοποιήσεις σαν «επενδύσεις». Επένδυση, αν οι λέξεις δεν έχουν χάσει ακόμα το νόημά τους, είναι η δημιουργία για παράδειγμα ενός νέου εργοστασίου, το άνοιγμα καινούριων θέσεων εργασίας, η ένταξη μιας νέας επιχείρησης με πρόσθετο τζίρο στην συνολική οικονομία και η συνολικότερη ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας. Τίποτα από αυτά δεν είναι το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση σε έναν «επενδυτή» που το μόνο για το οποίο θα ενδιαφέρεται θα είναι το κέρδος του με κάθε τρόπο. Το πέρασμα σε ιδιώτη-αφεντικό της επιχείρησης θα σημάνει είτε κλείσιμο και κομμάτιασμα της εταιρίας, είτε στην καλύτερη περίπτωση μείωση των θέσεων εργασίας και επιπλέον εντατικοποίηση της εργασίας όσων απομείνουν, κάτι που θα πολλαπλασιάσει ακόμα περισσότερο τον φόρο αίματος που πληρώνουν ήδη και σήμερα οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ με τα συνεχή εργατικά ατυχήματα. Κανένα όφελος δεν θα έχουν οι εργάτες, ούτε η τοπική και η γενικότερη οικονομία, ενώ ακόμα και τα ψίχουλα που θα εισπράξει το κράτος από το ξεπούλημα θα χαθούν μέσα στο βαρέλι χωρίς πάτο του χρέους. Το συμφέρον όλων μας είναι να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ στο δημόσιο σήμερα, να είναι κομμάτι μιας οικονομίας αύριο, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων για χάρη των οποίων ο λαός σήμερα θυσιάζεται με την πολιτική των μνημονίων.

Τις προηγούμενες μέρες η ΔΑΚΕ, η παράταξη της ΝΔ στη ΛΑΡΚΟ, μετά από μακροχρόνια αδράνεια, θυμήθηκε να αντιδράσει στις ενέργειες της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ (του φορέα «αποκρατικοποιήσεων») βγάζοντας μια ανακοίνωση. Όλως τυχαίως, τη στιγμή που η ΔΑΚΕ «κατήγγειλε» την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρός της Αθανασόπουλος παραιτούνταν κατηγορούμενος για σκάνδαλα σαν πρώην διοικητής της ΔΕΗ! Η ΔΑΚΕ διάλεξε να κάνει μια «βολική» αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας τα αποχωρούντα «ψοφίμια» και αφήνοντας στο απυρόβλητο τα ζωντανά αρπακτικά, την ΝΔ και την τρικομματική κυβέρνηση, καθώς και την νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που είναι ίδια και χειρότερη με την προηγούμενη (ένα μόνο από τα πρώτα «κατορθώματα» της «σταδιοδρομίας» του νέου διοικητή Στέλιου Σταυρίδη είναι ότι διορίστηκε από τον Μητσοτάκη διοικητής της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ για να την ξεπουλήσει στους μαφιόζους της Καλτσεστρούτσι πριν 20 χρόνια). Μάλιστα αυτό που ενόχλησε τη ΔΑΚΕ δεν ήταν η ιδιωτικοποίηση καθεαυτή, αλλά το ενδεχόμενο ο ιδιώτης να είναι «σκοπιανή εταιρία»! Προφανώς για τη ΔΑΚΕ η αρπακτικότητα των «επενδυτών» καθορίζεται από το αν είναι «ανθέλληνες», «φιλέλληνες» ή έλληνες! Αν ερχόταν δηλαδή ο Μπόμπολας και «έβαζε τα λεφτά του» (σαν τα 11 ψωροεκατομμύρια με τα οποία του χαρίσανε την μισή Χαλκιδική για να την καταστρέψει και τελικά τα πήρε και πίσω!), η ΔΑΚΕ μάλλον δεν θα είχε αντίρρηση στην ιδιωτικοποίηση και θα προπαγάνδιζε στους εργαζόμενους το πόσο «στοργικό» θα είναι ένα τέτοιο αφεντικό.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Λοκρών, θέλουμε να δηλώσουμε την πεποίθησή μας ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί ο αγώνας αυτός σε χέρια δυνάμεων που στηρίζουν την τρικομματική αντιλαϊκή κυβέρνηση και το σύστημα του κεφαλαίου. Η μόνη εγγύηση για να είναι νικηφόρος ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ, είναι να περάσει στα χέρια των εργατών και να βρει την αμέριστη και έμπρακτη αλληλεγγύη από τα λαϊκά στρώματα στην υπόλοιπη κοινωνία και πρώτα απ’ όλα στην τοπική κοινωνία της Λοκρίδας. Η νίκη των εργατών της ΛΑΡΚΟ θα είναι νίκη για όλους μας, για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου, για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβέρνησης και της τρόικας, για μια κυβέρνηση της Αριστεράς στο πλευρό των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων κόντρα στα συμφέροντα των αρπακτικών του κέρδους.
  
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

*Υστερόγραφο

«Παρέμβαση» έκανε με ανακοίνωσή της και η τοπική Χρυσή Αυγή. Οι ανύπαρκτοι από κάθε αγώνα των εργατών και του λαού, δεν ενοχλήθηκαν ούτε για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ούτε από την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε από την αρπακτικότητα των «επενδυτών». Αυτοί όλοι είναι προφανώς φίλοι τους και ειδικά αν πρόκειται για εφοπλιστές που η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει να είναι αφορολόγητοι –προφανώς για να έχουν λεφτά να πάρουν γάλα στα παιδιά τους. Ο «εχθρός του λαού» της Λοκρίδας τον οποίο ανακάλυψε και στον οποίο αντέδρασε η Χρυσή αυγή ήταν …το ΚΚΕ, που άκουσον άκουσον, τους κατηγόρησε για ρατσιστές, φασίστες και υπηρέτες της πλουτοκρατίας! Και αφού ξέρασε τον φασιστικό οχετό της, η Χ.Α. θυμήθηκε σε υστερόγραφο να δηλώσει ότι παρεμπιπτόντως είναι και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Δηλώνουμε, ως ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Λοκρών, ότι συμφωνούμε με τις κατηγορίες του ΚΚΕ ενάντια στην Χρυσή Αυγή και επαυξάνουμε. Όσοι μας καλούν να χωριζόμαστε οι εργαζόμενοι σε έλληνες και σε «ξένους», στην ουσία μας καλούν να «ενωθούμε» και να υποταχθούμε στους Μπομπολαίους αφού «είμαστε όλοι έλληνες» (αν και η Χρυσή Αυγή ούτε με τους ξένους Μπόμπολες έχει πρόβλημα, δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν τους, μόνο με φτωχούς τα βάζει). Στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ΛΑΡΚΟ, όπως και σε κάθε κοινωνικό αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής του λαού απέναντι στο σύστημα, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν είναι φίλοι και συμπαραστάτες, αλλά ασυμφιλίωτοι εχθροί και πρέπει να συναντήσουν την καθολική κοινωνική απομόνωση και αντίδρασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου