Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αύξηση του αριθμού βουλευτών προτείνει ο Θ.Χειμάρας


  
Αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του Θοδωρή Χειμάρα στο προσυνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Περιστέρι, την 9 Μαρτίου 2013.
Ο Θοδωρής Χειμάρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης του αριθμού των Βουλευτών αλλά και των αμοιβών τους λέγοντας:
«Σε ότι αφορά στην μείωση των εδρών ή του αριθμού των Βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εγώ είμαι αντίθετος. Όσο λιγότεροι αριθμητικά τόσο ποιο εύκολα ελεγχόμενοι. Τόσο ποιο εύκολα εξαγοράσιμοι.
Συμφωνώ ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει ακριβά τις υπηρεσίες που του παρείχαν και του παρέχουν οι έλληνες βουλευτές. Διότι εδώ δεν φτάσαμε δια μαγείας. Αυτή η ποιότητα των ελλήνων βουλευτών μας έφερε εδώ σήμερα. Τι προτείνω λοιπόν:
1.   Διπλασιασμό του αριθμού των Βουλευτών

2.   Κατάργηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου

3. Ένταξη των Βουλευτών στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, με ταυτόχρονη μείωση της βουλευτική αποζημίωσης τουλάχιστον κατά το ήμισυ, ή και παραπάνω.

4.  Κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων ακόμα και αυτών που δίνονται ήδη. Για να μην είμαι άδικος ΝΑΙ στη διαδοχική ασφάλιση τους όπως γίνεται και σε όλους τους πολίτες της χώρας και συνταξιοδότηση από τον φορέα της κύριας αρχικής εργασίας τους καθόσον επάγγελμα «βουλευτής» δεν υπάρχει. Ο Βουλευτής είναι υπηρέτης του Ελληνικού Λαού μισθοδοτούμενος από το υστέρημα φτωχών και φτωχευμένων πολιτών.

5.  Μείωση του αριθμού των συνεργατών όλων των πολιτικών προσώπων που μισθοδοτούνται από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι βουλευτές μας θα πρέπει να έχουν ποιότητα από μόνοι τους και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να προσέχει ποιόν και γιατί ψηφίζει.
Τέλος προτείνω και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου διότι με τις ασυλίες κάποιοι συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν διακοπές.»
Μετά το πέρας της ομιλίας του ο Θοδωρής Χειμάρας καταχειροκροτήθηκε για αρκετή ώρα. Εν συνεχεία αποχώρησε από το προσυνέδριο και παραβρέθηκε στην μεγάλη συγκέντρωση των στρατιωτικών, συμμετείχε ως πρωτοστάτης στην πορεία μέχρι την Βουλή. Παράλληλα έκανε δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι SPAIN tv, της Ισπανικής τηλεόρασης, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους και τονίζοντας ότι:
«Οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας αποτελούνται από φτωχούς και κακοπληρωμένους πολίτες της χώρας οι οποίοι εν καιρώ ειρήνης δίνουν από τον ιδρώτα τους μέχρι και το αίμα τους για την πατρίδας τους. Αποτελούν δε μόλις την 18η βαθμίδα, σχεδόν τελευταίοι, στα ειδικά μισθολόγια.»

3 σχόλια:

  1. Γιατί ρε τυχάρπαστε καραγκιοζάκο? Για να γίνει και εσύ ένας κρατικοδίαιτος μλκας? Στις επόμενες εκλογές εσύ και οι υπόλοιποι γραφικοί φίλοι σου, δε θα βρείτε ούτε το δικό σας ψήφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ/ΦΙΛΗ "LOKRIS" ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
      ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

      Διαγραφή
  2. Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
    ΘΥΜΗΖΩ ΠΩΣ Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗ "ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ". ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου