Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

To ΠΑΜΕ για στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λαμία και στην Αταλάντη




Στις χθεσινές ειδήσεις τοπικού τηλεοπτικού σταθμού μεταδόθηκε ότι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πλ. Διάκου έλαβαν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι έμποροι κτλ.

Ως Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ θέλουμε να τοποθετηθούμε για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα.

Δε συμμετείχαν σ' αυτήν ΟΛΑ τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου όπως αναφέρθηκε.

Δε συμετείχαν επίσης ΟΛΑ τα σωματεία των συνταξιούχων.

Δε συμμετείχαν ακόμα ΟΛΟΙ οι αγρότες.

Σωματεία Εργαζομένων, σωματεία συνταξιούχων, Αγροτικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας στη Λαμία και στην Αταλάντη. Με αποφάσεις των Δ.Σ. και όχι με απόφαση του προέδρου. 


Σημειώνουμε ότι, αυτοί που καλούσαν στην Πλ. Διάκου ήταν ένας μακρύς, ετερόκλητος κατάλογος φορέων και κομμάτων που είχαν και τη συμπαράσταση τοπικών πολιτικών παραγόντων. Μόνο που ο κόσμος της Φθιώτιδας δε δικαίωσε τις προσδοκίες τους.

Δεν είναι παράξενο. Οι εργαζόμενοι έχουν μάτια και βλέπουν. Όχι μόνο τον πολιτικό και συνδικαλιστικό “βίο” πολλών από αυτούς. Αλλά και το αδιέξοδο της πολιτικής και συνδικαλιστικής τους πρότασης.

Από τη μια καταγγέλλουν τη συγκυβέρνηση και από την άλλη, “αριστεροί” και αριστεριστές, “ανεξάρτητοι” και οπαδοί της λογικής “έξω τα κόμματα και οι παρατάξεις” συμπορεύτηκαν τελικά με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Με τους “θεσμικούς” όπως οι ίδιοι τούς αποκαλούν υποτιμητικά.

Πίσω από αυτούς καλούν το λαό να στοιχηθεί και πάλι. 

Στη συγκέντρωσή τους έλαβε μέρος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στάϊκος που ξεδιάντροπα δήλωσε αλληλέγγυος και συμπαραστάτης, πρόθυμος να συμβάλλει στην απόκρουση της επίθεσης στην οποία συμμετέχει το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, και υλοποιεί ο ίδιος μέσω της Περιφερειακής Διοίκησης.

Συμμετείχε και έκανε αγωνιστικές δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυριακάκης. Όμως α) το κόμμα του είναι συνέννοχο στο ξεκλήρισμα της μικρής αγροτιάς, αφού στηρίζει την Ευρωένωση και την Κοινή Αγροτική Πολιτική της. Και, φυσικά, στα μπλόκα των αγροτών, ο πρόεδρός του κ. Τσίπρας απέδειξε δια της σιωπής του πως θα τη συνεχίσει, αν βρεθεί στην κυβέρνηση β) ήδη χαμηλώνει τον πήχη των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με καινούριες δηλώσεις κεντρικών στελεχών του. Πάει φουλ για ταξική συνεργασία, όπως πράττουν ήδη τα συνδικαλιστικά του στελέχη στα συνδικάτα που έχουν την πλειοψηφία.
   
Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλεί το λαό της Φθιώτιδας να κατανοήσει πως “ΑΝ  ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ (ΤΑΞΙΚΟΥΣ)ΕΧΘΡΟΥΣ;”



ΛΑΜΙΑ       21/2/2013

1 σχόλιο:

  1. οι σχολιαστές δεν έχουν προσφέρει ποτέ τίποτα στον απλό το λαό. Αν πιστεύετε αυτά που λέτε και διακηρύτετε βρείτε τρόπο να συμβάλλετε να οργανωθεί ο κόσμος με στόχο αυτά...δεν είναι ίσως μόνο ο γυαλός στραβος αλλά μάλλον κυρίως εσείς στραβά αρμενίζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου