Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όργιο σπατάλης στη ΛΑΡΚΟ



zougla.gr
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, 
Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε ευαγές ίδρυμα έχει μετατραπεί τις τελευταίες δεκαετίες η πολύπαθη και υπό πώληση εταιρεία του Δημοσίου ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr και καταγγελίες εργαζομένων της επιχείρησης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το χθεσινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, το οποίο αφορούσε τη δικηγόρο με τα υψηλά μπόνους, η zougla.gr επανέρχεται με νέα στοιχεία, τα οποία αποκαλύπτουν την κακοδιαχείριση που συντελείται στην εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει περιέλθει σε οικονομικό τέλμα.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται και πάλι οι «χρυσές» συμβάσεις δικηγόρων και συμβούλων, στους οποίους η εταιρεία μεταλλευμάτων -σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης- καταβάλλει μισθούς που ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ!


Οι «χρυσοί» σύμβουλοι

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι διοικήσεις των τελευταίων ετών της Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Εταιρείας εμφανίζονται να σκορπούν μεγάλα χρηματικά ποσά σε εκδηλώσεις, καθώς και να διορίζουν «φίλους» και «γνωστούς», οδηγώντας το άλλοτε κερδοφόρο εργοστάσιο μεταλλευμάτων σε οικονομικό αδιέξοδο.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ενός δικηγόρου, ονόματι Λ. Θ. (ο οποίος ήταν δικηγόρος των επιχειρήσεων της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας του Θωμά Λαναρά που έβαλε λουκέτο), και ενός συμβούλου, ονόματι Γ. Γ..

Τα εν λόγω στελέχη θεωρούνται μισθολογικά ευνοημένα, καθώς, παρόλο που οι μισθοί στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί κατά 22%, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αμείβονται με 3.000 ευρώ ο πρώτος και με 3.500 ευρώ ο δεύτερος.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ξεκάθαρα από τις συμβάσεις που υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, επειδή ο κ. Γ. Γ. διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, η ΛΑΡΚΟ (η οποία, προφανώς, δεν μπορούσε να βρει σύμβουλο από την Αθήνα) δεσμεύτηκε, εκτός από τον διόλου μικρό μισθό του, να του καταβάλλει και τα έξοδα μετακίνησης!

Δείτε τις συμβάσεις

 

 

Παρεμβάσεις βουλευτών

Υπενθυμίζεται ότι για τις «χρυσές» συμβάσεις της ΛΑΡΚΟ έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή οι βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Καράμπελας και Σοφία Σακοράφα.

Σε αυτές ανέφεραν ότι «σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, ο νέος πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ προσλαμβάνει "ημετέρους" με υψηλούς και προκλητικούς μισθούς. Μισθοί οι οποίοι σε μια περίοδο περικοπών και δημοσιονομικής προσαρμογής σκανδαλίζουν την κοινωνία και προκαλούν αγανάκτηση».

Απάντηση, όμως, δεν δόθηκε ποτέ. Ούτε από το Υπουργείο Οικονομικών ούτε από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν αφορούσαν -μεταξύ άλλων- τόσο τον δικηγόρο Λ. Θ. όσο και τον σύμβουλο Γ. Γ. καθώς και τη δικηγόρο-πρωταγωνίστρια του χθεσινού δημοσιεύματος Χ. Τ., η οποία -όπως αναδείχθηκε από το ρεπορτάζ- αμείβεται με 3.500 ευρώ τον μήνα, ενώ έχει μπόνους που φτάνουν ακόμα και τα 80.000 ευρώ!

Η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, ωστόσο, δεν εξαντλείται εδώ, καθώς παρατηρούνται αρκετές «ανορθογραφίες», όπως η τοποθέτηση ενός απόστρατου ναυτικού στη θέση του διευθυντή! 

Θα επανέλθουμε…

4 σχόλια:

  1. καποιοι ανοιγουν πορτες που δεν θα μπορεσουν να κλεισουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΣ...[Ι.Κ]ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑ.Ι.ΠΕΔ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΟΡΗΣΕ.ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου