Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε τη λίστα με τους 1.747 ελεγχόμενους για “αιφνίδιο πλουτισμό”


H προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, παρήγγειλε τη διενέργεια…

προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) αναφορικά με καταγγελίες για «πάγωμα» των ελέγχων σε 1.747 επώνυμα πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις «αιφνίδιου και μεγάλου πλουτισμού».
Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «6 ΜΕΡΕΣ», σύμφωνα με το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο έχει καταρτιστεί λίστα από το Υπουργείο Οικονομικών με 1.747 επωνύμους, με μεγάλες περιουσίες που αποκτήθηκαν ξαφνικά για την οποία η έρευνα έχει βαλτώσει.
Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα η εντολή ελέγχου από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε 1.747 άτομα σε όλη την Ελλάδα, για τα οποία η αυτόματη διαδικασία του συστήματος Elenxis έδωσε ενδείξεις αιφνίδιου πλουτισμού.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα ακόμα δεν υπάρχουν κάποια αποτελέσματα αν και ο κατάλογος έπρεπε να ελεγχθεί και από ειδικά συνεργεία για δύο λόγους: πρώτον, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο εμφανιζόμενος πλουτισμός είναι πραγματικός. Δεύτερον, εφόσον υπάρχει, να διαπιστωθεί και εάν είναι νόμιμος ή όχι.
Η κ. Φάκου ανέθεσε το θέμα στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας, με την εντολή να διερευνηθεί σε πρώτο στάδιο η βασιμότητα του δημοσιεύματος και στη συνέχεια να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον κατάλογο με τους 1747 ελεγχόμενους φορολογούμενους περιλαμβάνονται:
Βουλευτές, πρώην βουλευτές, πρώην αρχηγός κόμματος, μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές, γνωστοί διανοούμενοι, έμποροι όπλων, δημοσιογράφοι, πρώην και νυν μιντιάρχες, παράγοντες του ποδοσφαίρου, ξενοδοχειακοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, δεκάδες επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών με τεράστιες περιουσίες που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους.
Διαβάστε όλη τη λίστα :
  1. thumbnail
  2. thumbnail
  1. thumbnail
  2. thumbnail
24hathenspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου