Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ν.Ε. ΚΚΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: “Αριστερίζoυν” ξαφνικά τα Ινστιτούτα Brookings και Levy;


Μετά την κατάθεση διαπιστευτηρίων στην αστική τάξη της Γερμανίας ο κ. Τσίπρας και αφού τούς εξήγησε «ότι δεν μπορούν να βασίζονται σε ένα πολιτικό προσωπικό που οδήγησε τη χώρα στα βράχια», τραβάει κατά ΗΠΑ μεριά, ψάχνοντας για συμμάχους στην προσπάθεια να ξελασπώσει η ντόπια αστική τάξη από την καπιταλιστική κρίση.  Πάει να συσκευτεί με το Brookings και το Levy και να μιλήσει σε πιο «ευήκοα ώτα».

Το «Brookings Institute», είναι ένας λεγόμενος «μη κερδοσκοπικός οργανισμός»(ΜΚΟ), που στηρίζεται από το αστικό κράτος των ΗΠΑ. Εκεί θα μιλήσει σε εκδήλωση για το πώς οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν την Ε.Ε. στην κρίση!   

Πίσω από τη βιτρίνα του συγκεκριμένου ινστιτούτου βρίσκεται μια «δεξαμενή σκέψης» (Think tank) που συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των στόχων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Στις τάξεις της υπάρχουν όλων των ειδών τα στελέχη διαφόρων υπηρεσιών, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί. Ιδρύθηκε το 1916. Αναγνωρίζεται και από τα δύο αστικά κόμματα των ΗΠΑ, ωστόσο έχει πιο στενούς δεσμούς με τους Δημοκρατικούς. Σημερινός πρόεδρός του είναι ο Σ. Τάλμποτ, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών του διαβόητου «πλανητάρχη» Μπιλ Κλίντον.


Το Brookings, με έναν πιο συγκαλυμμένο και ύπουλο τρόπο -σε σχέση με άλλες υπηρεσίες στις ΗΠΑ- προωθεί παντού, σε όλο τον κόσμο, τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλιακών ομίλων.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι και ο τρόπος που αναπτύσσει την παρέμβασή του στην Κούβα, όπου σε ντοκουμέντο του με τίτλο «Η νέα οικονομία της Κούβας και η διεθνής απάντηση» σημειώνει: «Ο πρώτος παράγοντας που καθυστερεί την κουβανική οικονομία δεν είναι οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ (αν και ιδιαίτερα σκληρές), αλλά το σύστημα κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας της». Επίσης ανοιχτά υποστηρίζει ότι πρέπει να ανατραπεί το κοινωνικοοικονομικό σύστημα μέσω της οικονομικής διείσδυσης «ως λύσης για να μην προκληθεί ένας αιματηρός εμφύλιος».

Παρεμβάσεις-συγκαλυμμένες επεμβάσεις- τέτοιου είδους γίνονται και για πολλές άλλες χώρες και κυβερνήσεις που δεν αρέσουν στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Παρομοίως και το Ινστιτούτο Levy, στο καταστατικό του διατυμπανίζει ότι στόχος του είναι η επίτευξη ταξικής συνεργασίας η οποία, φυσικά, μεταφράζεται σε άνευ όρων υποταγή των εργαζομένων στους καπιταλιστές. Οι προτάσεις του, άλλωστε, είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα της κυρίαρχης τάξης.  Όπως έγραψε και η «Αυγή» για τις αναλύσεις του: «(..) που στοχεύουν στη ριζική αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των θεσμών του σύγχρονου καπιταλισμού, με απώτερο σκοπό μια ορθολογικά λειτουργούσα οικονομία (...)» 

Αυτοί είναι συνομιλητές των εγχώριων πολιτικών καιροσκόπων. Οι τελευταίοι, άλλωστε, δεν κρύβουν τη συμπάθειά τους για το «μοντέλο» διαχείρισης Ομπάμα στις ΗΠΑ, που, ήδη, έχει οδηγήσει μεγάλο τμήμα του αμερικάνικου  λαού στη φτώχεια. 

Η Ν.Ε. Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ απευθύνεται στο φθιωτικό λαό και επισημαίνει: Δεν έγιναν ξαφνικά αριστεροί οι κεφαλαιοκράτες, ούτε έχασαν το μυαλό τους τα “δυνατά μυαλά τους” και συγχρωτίζονται με την ευρω-ελληνική αριστερά, που προεκλογικά φώναζε πως θα τους βάλει “τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι”. Δεν απαρνούνται το ταξικό τους συμφέρον.

Αντίθετα, στο πρόσωπό της βλέπουν έναν ακόμα κατάλληλο διαχειριστή των συμφερόντων τους. Ικανό να τούς κάνει τη δουλειά και ταυτόχρονα με αριστερές μανούβρες και κορώνες να χειραγωγεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ήδη ξεκίνησε την επιχείρηση «αριστερή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ».

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να κατανοήσουν ότι είναι αυταπάτη να πιστεύουν πως τούς θυσιάζουν για το δικό τους καλό. Για τη σωτηρία και τη μακροημέρευση της ντόπιας και ξένης άρχουσας Αστικής Τάξης  τούς θυσιάζουν.

Για να γλιτώσουν από τα δεινά και να ζήσουν σε έναν κόσμο δίκαιο, ειρηνικό και χωρίς εκμετάλλευση, ένα μόνο δρόμο έχουν. Αυτόν που διακηρύσσει το ΚΚΕ. Αυτόν που βαδίζει το ΚΚΕ. Την πάλη προς την κοινωνία εκείνη, που την ορίζουν οι παραγωγοί του πλούτου. Το δρόμο προς τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία.

Δρόμος δύσκολος, αλλά με διέξοδο. Που οδηγεί στην οριστική λύση των προβλημάτων τους.  Τρίτος δρόμος, ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει. 


ΛΑΜΙΑ                         22 01 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου