Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Για την παραχώρηση της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου στη Χ.Α.


Σχετικά με το συκγεκριμένο ζήτημα, οι εκλεγμένοι με το ταξικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, σημειώνουμε τα εξής:

Από τα τοπικά ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι, το περασμένο Σάββατο, παραχωρήθηκε η αίθουσα συγκεντρώσεων του Ε. Κ. Λαμίας στους Χρυσαυγίτες. Σ' αυτούς που αρνούνται την ύπαρξη της εργατικής τάξης και το δικαίωμά της να υπερασπίζεται τα δίκια της. Σ' αυτούς που της αρνούνται το δικαίωμα να αφαιρέσει την εξουσία από τους  κεφαλαιοκράτες, ντόπιους και ξένους, ώστε να πάψουν να την εκμεταλλεύονται. 

Το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου είναι εκτεθειμένο απέναντι σους εργάτες και το κίημα: Και επειδή δεν μάς ενημέρωσε, αλλά, κυρίως, επειδή νομιμοποίησε στη συνείδηση των εργαζομένων της Φθιώτιδας το “Βεληγκέκα” των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της αστικής τάξης.

Αυτό το ρόλο παίζει η Χρυσή Αυγή, όταν προστατεύει το εφοπλιστικό κεφάλαιο από τη φορολόγηση στη Βουλή. Όταν ιδρύει άτυπα γραφεία ευρέσεως εργασίας και καθορίζει μεροκάματο 18 ευρώ. Όταν ζητά νόμο για να δουλεύουν δωρεάν στον εργοδότη οι άνεργοι του ΟΑΕΔ, δηλ. με 14 ευρώ την ημέρα. Όταν ζητά να απολύσουν οι βιομήχανοι τους μετανάστες εργάτες και να προσλάβουν Έλληνες, φυσικά με αμοιβές μετανάστη.  Όταν  επιτίθεται, “λόγω και έργω”, μέχρις εξόντωσης, στα θύματα των ιμπριαλιστικών επεμβάσεων που φεύγουν από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τη φτώχεια, την πείνα, τις ασθένειες, το θάνατο. Όταν στρέφει εργάτες εναντίον εργατών. Όταν βρίζει συκοφαντεί το λαϊκό συλλογικό οργανωμένο κίνημα. Όταν κρύβει, κι αυτή με τη σειρά της, πως η ανεργία και η κρίση οφείλονται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και ενοχοποιεί γιαυτό τους μετανάστες και τις διεκδικήσεις των εργατοϋπαλλήλων. Όταν ξεχειλίζει από αντικομμουνισμό.
   
Στις φάσεις των καπιταλιστικών κρίσεων είναι αναγκαίος για τους αστούς ο φασισμός.  Για να υλοποιηθεί πιο εύκολα η επιταγή των ολίγων και ισχυρών: “Σκάστε και σκάψτε για να ξεπεράσουμε την κρίση”. Και βέβαια ο καλύτερος τρόπος απάντησης σ' αυτόν είναι η απομόνωσή του από τα συνδικάτα των εργαζομένων και η πάλη ενάντια στις αληθινές αιτίες και στους εκφραστές τους.

Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου δίνεται για εκδηλώσεις φορέων και κομμάτων. Δεν πρέπει όμως να δίνεται σε δυνάμεις, ρατσιστικές, φασιστικές, ναζιστικές σαν τη Χρυσή Αυγή η οποία δρα αντίθετα με τα ταξικά συμφέροντα που θα έπρεπε να υπερασπίζεται η πλειοψηφία του Δ.Σ.



ΛΑΜΙΑ                        22 01 2013             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου